søndag den 20. april 2014

Påskelam anno 2014 m. timian, rosmarin, citron og hvidløg

Folk der kender mig ved, at jeg har min familie utrolig kær - jeg er familiemenneske til langt ud over fingerspidserne, og min familie kommer altid i første række. Jeg har en rigtig stor familie med mange fastre, mostre og onkler - og dertil også maaange fætre og kusiner. Vi samles flere gange om året til fødselsdage, og derudover har jeg indført nogle helt faste traditioner - de såkaldte 'familiedage'. Den ene er en julefrokost, og den anden var til at starte med en påskefrokost; men da flere i familien har som tradition at tage i sommerhus i påsken, ja, så har vi rykket den anden familie dag til slutningen af maj. Der er heller ikke tradition for påskefrokoster i mandens familie, og det betyder jo så også, at vi ikke rigtig har nogen påsketradition... Og for et sådan et familie-glad væsen som jeg, er den tanke jo helt ubærlig :) Derfor ses vi (manden og jeg) altid med mine forældre og min søster i påsken (ja faktisk ses vi med dem hele tiden, og spørg' mig lige om jeg elsker det?? :D )

Min far og jeg har det som fælles hobby at køkkenhygge; så kan vi kaste os ud i et fælles projekt, ja så er det altså bare toppen! :D Og et fælles projekt, det er lige netop hvad vi fik kastet os udi i går, hvor vi lavede langtidstilberedt lammekølle, bagte urter m. honning, nøddesalat m. druer og dadler samt Gateau Marcel m. blåbæris :)

Jeg ligner min far helt uhyggeligt meget, og jeg elsker at lære tips og tricks af ham, når vi står i køkkenet - jeg bilder mig ind, at jeg ind i mellem også kan lære ham et trick eller to - men han er simpelthen så dygtig i et køkken, at jeg mistænker ham for 'lades som om' for at gøre mig glad :P (fik jeg sagt, at min far er det dejligste menneske på jord?? :D).

Det var første gang vi (eller i hvert fald jeg) lavede lammekølle i går, men det var BESTEMT IKKE sidste gang. Hooooold nu fast hvor smagte det bare lækkert, og jeg kan næsten ikke vente til påsken 2015, hvor vi helt sikkert også skal have lammekølle... (Hov, opstod der en påsketradition lige der?? Det tror jeg nok :P).

Langtidstilberedt lammekølle m. timian, rosmarin, hvidløg og citron :)

Nøddesalat m. druer og dadler

Påsken er over os, og det betyder også, at de fleste familier samles til påskefrokoster. I mange hjem spises der, i disse dage, påskelam - og det var ligenetop hvad vi fik i går. Langtidstilberedt lammekølle m. timian, rosmarin, citron og hvidløg. Dertil serverede jeg bagte urter med honning, og denne lækre nøddesalat m. druer og dadler. Syrligheden fra druerne, sødmen fra de karmelliserede dadler og så den der lækre nødde crunch gør sig altså virkelig godt til sådan en gang lammekølle :)

Nøddesalat m. lune druer og dadler :)

Bagte urter m. honning

Vi var hos mine forældre i går til påskehygge, og min far og jeg var som altid i køkkenet, hvor vi fik kreeret den LÆKRESTE langtidstilberedte lammekølle m. timian, rosmarin, citron og hvidløg. Til lammekøllen serverede vi nøddesalat m. druer og dadler og bagte urter m. honning :) Begge ting komplimenterede virkelig lammekøllen.

Bagte urter med honning :)

onsdag den 16. april 2014

Kylling i karry på utraditionel vis :)

På vores matrikel har vi en meget karry-glad mand :) Ja faktisk så skulle alt serveres med karry, hvis det stod til ham - derfor kom det da heller ikke som nogen overraskelse, da han foreslog at vi skulle have 'noget med karry' til aftensmad :P Jaja, jeg kan nu også meget godt lide det lækre gule krydderi, og aftensmaden endte ud i en gang kylling i karry - på måske lidt utraditionel vis :)

En helt utraditionel omgang kylling i karry :)

tirsdag den 15. april 2014

Påskeæg m. lakrids-marcipan

Påsken nærmer sig, og jeg er godt i gang med produktionen af marcipan-æg! :) I er allerede blevet introduceret til opskriften på hjemmelavet marcipan på rene og naturlige råvarer, og i søndags fik i opskriften på nogle lækre påskeæg med skovbær-marcipan. I dag byder jeg også på påskeæg, denne gang med lakridssmag! :)

Påskeæg m. hjemmelavet lakrids-marcipan uden raffineret sukker :)

søndag den 13. april 2014

Påskeæg m. skovbær-marcipan

Påsken nærmer sig med hastige skridt, og findes der noget bedre end påskeæg? Jeg tror at definitionen af et lækkert påskeæg afhænger lidt af ens alder. Jeg ved i hvert fald, at jeg elskede at få de der pap-æg fyldt med slik da jeg var lille, som lidt ældre fik vi chokolade-æg, og nu - ja nu kan jeg altså godt lide et marcipan-æg :) Skægt som det ændre sig ikke? (Altså, så er jeg heller ikke mere voksen end at jeg prompte svarer 'ja-tak', får jeg tilbudt de andre :P). Marcipan er i sig selv rigtig lækkert, men jeg har eksperimenteret lidt her får i opskriften skovbær-marcipan :)

Påskeæg m. hjemmelavet skovbær-marcipan :) God påske!

fredag den 11. april 2014

Hjemmelavet marcipan

Påsken står for døren, hvilket jo er en glimrende anledning til at spise marcipan-æg! :) Marcipan smager jo forrygende, men indeholder ret meget sukker - heldigvis er marcipan nemt at lave selv, og tillige nemt at gøre stenaldervenligt! :) Dét kan vi lide! Jeg har nogle forskellige opskrifter i ærmet på lækre smagsvarianter; her får i grundopskriften :)

Min foodprocessor er altså ikke voldsomt god til at fintdele mandler (den er sgu blevet noget sløj i det synes jeg), og det er derfor blevet en lidt grovere marcipan, end man måske er vant til - det har også sin charme, men jeg tror jeg må ud at investere i noget nyt isenkram; enten en kaffekværn eller lignende eller en ny foodprocessor; det gør altså processen noget nemmere. Har du ikke en kaffekværn, så frygt ej - en foodprocessor duer sagtens til formålet, og de fleste på markedet er da også rigtig gode til at fintdele nødder :)

Hjemmelavet marcipan med kokossukker :)

fredag den 4. april 2014

15 forslag til nem stenalder-morgenmad

Jeg oplever tit, at i læsere sender mig spørgsmål om, hvad jeg spiser til diverse måltider - og derfor forsøger jeg at lave så mange "inspiration til morgenmad/frokost/aftensmad" som muligt. Det måltid jeg ubetvivlet oftest bliver spurgt til råds om er morgenmåltidet, og det kan altså også svært at overskue, hvad man lige gør, når man pludselig ikke længere spiser brød, morgenmadsprodukter og havregryn :) Derfor kommer her 10 forslag til nem og lækker stenalder-morgenmad.

Drop morgenmads-produkterne - spis RIGTIG mad! :)