onsdag den 30. august 2017

Hjemmelavet Snickers

Isabella blev døbt i søndags, og vi holdte 'grill-fest-have-party' i selskabslokalet, hvor mine forældre bor :) Ja, det kan man altså sagtens - holde grill-have-fest indendørs :P !! Vi grillede 2 slags pølser, flæskesteg og bøffer, og dertil havde jeg lavet hjemmelavet kartoffelsalat m. asparges og radisser, grøn salat m. gulerodsstrimler, majs, croutonner og ristede pinjekerner, samt en lækker pastasalat med hjemmelavet pesto, feta, bladede tomater og ruccola :) Til dessert var der to slags Ta' selv softice, chokolader, slik i laaaange baner og så de her lækkerbiskener. Jeg siiiiiger jer; DE ER GOOOODE! Nøøøj manner.


Hvis du ikke har mod på at få chokoladen tempereret, så nøjes med at smelte den. Så vil jeg dog anbefale at du pakker snickersbidderne ind i noget bagepapir, som på billedet, så man undgår totalt fedtede fingre :).


Opskriften er oprindeligt fra Susliving, som har vist dem et par gange på instagram :) Jeg har lavet et par få ændringer, og gengivet opskriften, som jeg lavede dem. Hvis ikke du kender Susliving, så kig forbi hendes online univers med masser af boliginspiration; dét vil du ikke fortryde.

Ingredienser (ca. 40 stk.):
1. lag
250 g. god mørk chokolade

2. lag:
300 g. skumfiduser
3 store spsk. peanutbutter
100 g. smør
200 g. saltede peanuts

3. lag:
1 dl. sukker
0,5 dl. lys sirup 
1 dl. fløde
0,5 dåse kondenseret mælk
1 tsk. vaniljesukker

4. lag
250 g. god mørk chokolade

Fremgangsmåde:
  1. 1. lag: Hak halvdelen af chokoladen helt fint og kom i en skål. Smelt den anden halvdel af chokoladen over et vandbad til en temperatur på mellem 48-50 grader. 
  2. Kom 2/3 dele af den smeltede chokolade op i skålen til den finthakkede chokolade og lad de to smelte naturligt sammen. Tilføj kun mere smeltet chokolade, hvis de ikke smelter helt sammen (på denne måde bliver chokoladen tempereret og får en blankt udseende). 
  3. Når chokoladen har en temperatur på 32-34 grader hældes den i et fad (ca. 20x20 cm) beklædt med bagepapir. Stil fadet i fryseren.
  4. 2. lag: Kom skumfiduser, peanutbutter og smør i en gryde og lad det smelte sammen under konstant omrøring, så det ikke brænder på.
  5. Når massen er smeltet sammen kommes de saltede peanuts i. Hæld peanutmassen i fadet med den nu kolde og stivnede chokolade. Stil fadet tilbage i fryseren. 
  6. 3. lag: Bland sukker, sirup og fløde sammen i en stor gryde og lad det koge op under konstant omrøring, så det ikke brænder på. 
  7. Tilsæt den kondenserede mælk under omrøring. Lad karamellen koge op og blive tyk og karamelfarvet. Du kan tjekke konsistensen på den færdige karamel ved, at dryppe en dråbe flydende karamel ned i et glas isvand. Den konsistens den får i vandet, den konsistens vil karamellen have, når den er kølet ned. 
  8. Hæld karamellen i fadet og glat den ud. Stil fadet tilbage i fryseren.
  9. 4. lag: Temperer chokoladen som under punkt 1, og hæld den ud i fadet som sidste lag. Stil fadet på køl i et par timer før den skæres ud til små barer.










Ha' en dejlig dag.
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..