Alt man behøver er blot en el-pisker, 2 skåle og en fryser (jaja, og så ingredienserne selvfølgelig :P) .. Ingen ismaskiner, intet besvær med at skulle røre rundt i den 1 gang i timen, når den står i fryseren - den passer sig selv! I LOVE IT! :)
Det eneste problem med den her is er.....at man snildt kunne spise 5 liter :P (okay, jeg elsker jo altså så også is :P) .. Og så er den perfekt i en bananasplit :P
Ingredienser:
1/2 liter piskefløde
6 æggeblommer
4-6 tsk. vaniljesukker (alt efter hvor meget man elsker vanilje)
6 spsk. sukker
evt. 100-200 g. hakket mørk chokolade >70%
Tip: Sukkeret kan med stor succes udskiftes med kokospalmesukker, som har et markant lavere GI end alm. sukker.
Tip: Sukkeret kan også udskiftes med stevia, hvis man er til det - så får isen en note af lakrids :)
Fremgangsmåde:
- Æggeblommer, sukker og vaniljesukker piskes til det er blevet 'hvidt' og til massen ikke længere knaser - ca. 5 minutter.
- Flødeskummen piskes stiv.
- Flødeskummen vendes forsigtigt i æggemassen - er man for voldsom risikerer man, at flødeskummen mister sin luftighed, så vær varsom :)
- Den hakkede chokolade vendes i.
- Isen kommes i en fryseegnet beholder og drysses evt. med lidt ultra finthakket chokolade. Stilles i fryseren i ca. 5 timer - og vupti, så har du en vidunderlig is, der kan spises alene eller til et stykke kage.
Æggeblommer, sukker og vaniljesukker piskes til det er blevet 'hvidt' og til massen ikke længere knaser - ca. 5 minutter. |
Den færdigpiskede æggemasse. |
Flødeskummen piskes stiv. |
Flødeskummen vendes forsigtigt i æggemassen - er man for voldsom risikerer man, at flødeskummen mister sin luftighed. |
Den hakkede chokolade vendes i. |
Ha' en dejlig dag!
- Camilla
1000 Tak Camilla...Nem og lækker opskrift....
SvarSletSuper opskrift !
SvarSletTak :)
Tusind tak for en nem og lækker opskrift:-)..kunne ikke undgå at spise lidt undervejs, så godt smagte det :-p
SvarSletDet kan jeg heller aldrig - det er simpelthen så lækkert :) Du kan jo med fordel - i stedet for at fryse den - spise den til frugtsalat :P Det er jo egentligt 'bare' en råcreme :)
SletHej Camilla:)
SvarSletSuper lækker (og nem) opskrift:)
Jeg har lavet den med: marcipan og chokolade stykker og Blende jordbær:)
I to udgaver en med MArcipan og chokolade stykker og en anden med blende jordbær:) **
SletHej og velkommen :)
SletJeg er glad for, at du kunne bruge opskriften! :) .. Det lyder rigtig lækkert med marcipan og chokolade - altid en god kombi :) Hvordan blev den med de blendede jordbær? :) Det lyder da rigtig interessant! :)
Ha' en dejlig dag!
- Camilla
Og blev den med jordbær krystalliseret?? :)
SletMan kan med fordel tilsætter ca. samme mængde æggehvider, som blommer.
SvarSletDet giver isen en konsistens som parfait hvis man er til det. Man undgår så også samtidig en alt for ægget smag :)
Æggehvider piskes stive & blandes i blomme massen & derefter den piskede fløde.
Hejsa! Ville bare lige høre om det kan lade sig gøre at lave den med ismaskine eller om den bare skal stå i fryseren?? :)
SvarSletJeg brugte din opskrift til nytårs desserten, jeg hakkede dog 8 skildpadder og kom i og det var SÅ godt :)
SvarSletJeg har lavet den til en fest. Det er den jeg hele tiden vil lave og folk spurgte også hvor jeg havde den fra og så gav jeg dem din hjemmesides ip. Håber det er ok
SvarSletHvor meget bliver det til i Liter? Vil nemlig kun lave en. :)
SvarSletDet fungerer godt at lade æg og sukker stå ti minutter inden piskning da sukkeret opløses næsten. 25 gram lakridspulver i stedet for vanilje er super lækkert.
SvarSletBruger selv samme basis opskrift, der kan fint kommer Daim stykker i også, ikke for lidt :o)
SvarSletHar også lavet en variant med mørk chokolade og lidt stæk kaffe i, det er også lækkert.
Mega lækker - jeg har lavet lille variant som du måske vil kunne li :-) http://xorac.dk/start/vaniljeis-med-chokoladestykker/
SvarSletBliver den virkelig slet ikke krystalliseret, når man ikke rører i den undervejs? Og er det også helt ok, at man laver den 1-2 dage i forvejen, eller skal den helst ikke fryses mere end de 5 timer? Ja, beklager hvis det er et dumt spørgsmål. Er ikke så vant til at lave is selv ;-)
SvarSlet