onsdag den 30. maj 2012

Chili Con Carne a'la Jamie Oliver (med et twist Camilla)

Jeg synes det er hammer svært at finde en god opskrift på chili con carne! Så er det sagt! Jeg er i vildrede - og i aften har jeg kastet mig over en opskrift fra Jamie Oliver, så må vi se, om den er bedre end de andre jeg har prøvet :) .. Opskriften fandt jeg her - jeg tilføjede nogle ting og udelod nogle andre (måske er det ikke så smart, når man prøver at finde en god opskrift på noget :P Men sådan er jeg nu engang :P) ..

Retten blev rigtig fin og bestemt også en af de bedre jeg har lavet :) .. Men jagten på den perfekte Chili Con Carne er ikke slut endnu :)



Jeg skriver opskriften som jeg lavede den:

Ingredienser:
500 g. oksekød
1 stor gulerod
1 mellemstort løg
1 rød peberfrugt
2 fed hvidløg
1 rød chili
1 dåse majs
1/2 dåse røde kidneybønner
1 dåse hakket tomat
1 tsk. chili pulver
1 tsk. stødt kanel
1 spsk. rød balsamicoeddike
Salt&peber

Fremgangsmåde:

  1. Skræl og hak løg, hvidløg og gulerødder.
  2. Halver peberfrugt og chili, fjern frø og hak groft.
  3. Opvarm en spsk oli på en sauterpande eller i en gryde og steg alle grøntsagerne heri (inkl. majs)
  4. Tilsæt chili pulver og kanel og krydr med salt og peber.
  5. Tilsæt de drænede kidneybønner og dåsetomaterne.
  6. Tilsæt det hakkede oksekød
  7. Fyld den tomme tomatdåse med vand og hæld det i gryden.
  8. Tilsæt balsamico og krydr igen med salt og peber.
  9. Bring retten i kog og lad simre i cirka en time - rør i gryden engang i mellem
  10. Serveres med ris og evt. lidt totilla-chips 
Grøntsagerne er klargjort - ja, i opskriften stod der også at gulerødder skulle hakkes - men ehm, jeg stod i mine egne tanker og i stedet blev de revet :) Og det fungerede altså rigtig fint :)
Grøntsagerne er kommet på panden og bliver nu stegt.
Krydderi tilsættes sammen med bønner og tomat.
Oksekødet kommes ved sammen med vandet og retten får lov at simre i ca. 60 min. Imellemtiden koges risene :)
Retten er færdig, når man med sin grydeske eller spartel kan skrabe kødet væk fra bunden, uden denne dækkes af væsken/saucen. 
Serveres med ris, tortilla-chips og en skefuld cremefraishe :) .. Bon appetit!

Hvad er din bedste opskrift på Chili con Carne? 

Ha' en dejlig aften!
- Camilla

1 kommentar:

  1. Prøv at komme lidt mørkt chokolade i, det er også godt. Kendte en som fik lavet chili con carne af en kok som havde vundet en pris på det, der var både stærk kaffe og mørkt chokolade i, ved bare ikke i hvilken målestoksforhold der var af hver ingrediens...

    SvarSlet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..