I onsdags havde min mormor fødselsdag, og derfor havde vi inviteret hende ud at spise i Tove Ditlevsens Mindehave - et sted hun holder meget af. Der er hjemlig atmosfære, gammel dansk mad og John Mogensen på stereoen :) Så hyggeligt!
Manden var meget i tvivl om, hvad han skulle vælge på menukortet - valget stod mellem en gryderet og en bøf. Han endte med bøf under forudsætningen af, at jeg lovede at servere paprikagryde i den nærmeste fremtid :) Hi hi.. Ja, det har vi altså så fået i dag.
Ingredienser (4 pers):
2 løg
2 pk. skiveskåren bacon
350 g. mørbrad
150 g. cocktail pølser eller lignende.
150 g. perleløg
1,5 spsk. paprika
1 lille dåse tomatpuré
2 røde pebre
0,5 liter piskefløde
Salt og peber
1,5 spsk. paprika
1 lille dåse tomatpuré
2 røde pebre
0,5 liter piskefløde
Salt og peber
Desuden:
Ca. 4 dl. ris
Evt. purløg til pynt
Fremgangsmåde:
- Risene tilberedes efter anvisningen på pakken.
- Skær baconskiverne i mundrette bidder og steg dem sprøde i en gryde med lidt olivenolie.
- Pil løget og skær de i skiver. Kom løget i gryden til baconen og lad det svitse med.
- Puds mørbraden for sølvhinden og det værste fedt og skær den i mundrette bidder. Kom mørbradternene i gryden til bacon og løg lad det brune.
- Tilsæt tomatpuré, paprika og piskefløde og giv det et opkog.
- Tilsæt pølserne og perleløg. Krydr med salt og peber.
- Lad rette stå og snurre 15-20 minutter på medium varme. Smag til under vejs og bedøm om der mangler salt eller peber (eller paprika?).
- Fjern kernehuset fra peberfrugterne og skær dem i skiver. Når der er 5-10 minutter til servering, tilsættes peberfrugterne - på den måde har de stadig lidt bid ved servering.
- Server med kogte ris og evt. et drys hakket purløg.
- Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..