I aften er det valgaften og mange mennesker er uenige. Rundt om på nettet er der heftig debat, og pegen fingre af folk, der ikke deler de samme holdninger - Men lad os slå fast, at demokratiet er for ALLE! I dag skal vi fejre vores ret til at have en mening - og i dag skal vi glædes over, at vi alle har ret til at give den tilkende. Vedkommende i stemmeboksen ved siden af dig deler måske ikke din holdning - og det er okay! Lad os nu glædes over, at vi har ret til at mene noget forskelligt - og respektere hinanden herfor. Husk at stemme! Også selvom du stemmer blankt! :)
Vi skal på denne skønne aften selvfølgelig have valgflæsk - men i en meget utraditionel forstand. Min svigerinde er halvt vietnameser, og denne ret stammer fra hendes ophav. Om den helt oprindeligt kaldes Marineret flæsk ved jeg ikke, men det er retten i alle fald altid blevet kaldt i min svigerfamilie.
Umiddelbart lyder retten lidt mærkværdig, og den er heller ikke hamrende fotogen (mad med farver er bare bedre at fotografere), men jeg lover jer, at den smager himmelsk. Specielt, hvis man er til asiatisk mad.
Ingredienser (2 pers.)
500 g. flæsk i skiver
50 g. smør
6-8 spsk. sukker
1-2 spsk. god soya
Kulør
Salt og peber
Desuden:
Kogte jasminris
Evt. skiver af agruk
Fremgangsmåde:
- Flæsket pudses for det meste fedt og skæres derefter i tern - det er vigtigt, at der ikke er for meget fedt tilbage på flæsketernene; ellers skal der bruges for meget sukker.
- Smelt smøret på en pande og brun kødet på alle leder og kanter.
- Drys sukkeret over flæsken (start med halvdelen) og lad det smelte.
- Tilsæt soyaen og lad væsken fra kødet fordampe. Rør ikke for meget rundt.
- Når væsken er fordampet tilsættes den resterende mængde sukker samt kulør indtil retten har fået en god mørk farve. Krydr med salt og peber.
- Lad retten simre til sukkeret er godt karameliseret og 'hænger fast' ved kødet.
- Server det marinerede flæsk sammen med kogte jasminris og evt. skiver af agurk.
- Velbekomme.
Ha' en dejlig dag.
Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..