I dag har vi fået en oksesteg m. blandede rodfrugter i skøøøøønne farver. Farverne forsvandt dog under tilberedningen, pudsigt nok, men smagen var stadig helt intakt.
Ingredienser (2-3 pers.)
Ca. 800 g. Oksesteg
4 mellemstore gulerødder
3 løg
4 persillerødder
3 fed hvidløg
2,5 dl. rødvin
2,5 dl. oksefond
Frisk timian
Salt & Peber
Til sauce:
20 g. smør
2 spsk. mel
Fond fra slowcookeren
Evt. kulør
Fremgangsmåde:
- Grøntsagerne skrælles og skæres i mundrette stykker og kommes i slowcookeren.
- Opvarm lidt fedtstof på en pande og brun stegen godt af på alle sider - husk enderne. Krydr med salt og peber.
- Læg stegen ovenpå grøntsagerne og hæld væden ved. Drys med lidt timian
- Indstil din slowcooker til 5-6 timer på 'High'. Løft ikke på låget under tilberedningen - så lukker du al den gode og smagfulde damp ud.
- Sauce: Når der er en 15 tilbage af tilberedningstiden smeltes smørret i en gryde. Når smørret bruser tilsættes melet og der piskes kraftigt indtil alt melet er optaget af smørret. Hæld lidt af fonden fra slowcookeren ved og giv saucen et opkog. Rør godt rundt. Tilsæt fond indtil du synes at saucen har en passende konsistens.
- Krydr saucen med salat og peber og tilsæt evt. lidt kulør.
- Anretning: Skær kødet i skiver - det er så mørt, at det er svært at skære - og anret tallerknen med nogle af de lækre grøntsager og lidt sauce.
- Servér straks! :)
Ha' en dejlig dag.
Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..