Jeg koger mine kødboller direkte i karrysaucen, det synes jeg giver ekstra smag og karakter til saucen, som jeg laver på mælk. Sådan foretrækker jeg retten - og den vækker også altid begejstring hos manden.
Jeg fik simpelthen ikke taget billeder af kødbollerne - hverken som fars, eller da de kogte i saucen. Ja, sådan er det når man engang i mellem laver mad med hovedet under armen :P Beklager, jeg får taget de billeder en anden god gang.
Ingredienser (4 pers.)
Kødboller:
500 g. hakket svinekød
1 mellemstort løg
2 æg
2-3 spsk. mel
1 dl. mælk
1 dl. kogende vand
1 bouillonterning
Karrysauce:
2 spsk. olivenolie
1 løg
2 æbler
2 spsk. karry
1 spsk. paprika
2 spsk. mel
8 dl. mælk
1 grøntsagsbouillonterning
Salt og peber
Tilbehør:
Kogte ris
Æbletern
Fintsnittet forårsløg
Fremgangsmåde:
- Farsen: Bouillonterningen opløses i 1 dl. kogende vand, lad afkøle.
- Løget pilles og hakkes fint.
- Alle ingredienserne kommes i en skål og røres sammen til en homogen fars.
- Lad farsen hvile på køl i 30 minutter og tril den derefter til kødboller.
- Karrysauce: Varm olivenolien op i en gryde.
- Pil og hak løget fint. Skræl æblet og riv det på den grove side af et rivejern. Svits løget og æblet i den varme olie i et par minutter.
- Tilsæt karry og paprika og rist det godt af i ca. 1 minut. Kom melet ved og rør det godt ud.
- Tilsæt mælken og rør godt rundt i saucen. Blend saucen glat med en stavblender nu (eller alm. blender), og smag den til med salt og peber.
- Kom kødbollerne i saucen og lad retten simre 10-15 minutter ved middel varme. Rør rundt i saucen en gang i mellem.
- Serveres m. kogte ris, æblestykker og snittet forårsløg.
- Velbekomme.
Ha' en dejlig dag.
Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..