Tomatsauce:
1 pk. bacon i skiver
1 lille løg
2 små eller en stor chili
3 fed hvidløg
600 g. mosede tomater
2 spsk. brun farin
1 spsk. balsamico
1 dl. mælk
Salt og peber
Kødboller:
500 g. hakket kalv og flæsk
50 g. friskrevet parmesan
2 fed presset hvidløg
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. tørret timian
3 spsk. rasp
1,5 dl. mælk
1 æg
Salt og peber
Desuden:
500 g. tørret pasta
Evt. friskrevet parmesan.
Fremgangsmåde:
Salt og peber
Desuden:
500 g. tørret pasta
Evt. friskrevet parmesan.
Fremgangsmåde:
- Kødboller: Kom alle ingredienserne til farsen i en skål og rør farsen godt sammen. Tril farsen til 12 lige store kødboller.
- Varm lidt olie op på en pande og steg kødbollerne på alle sider.
- Tomatsauce: Baconen skæres i mundrette stykker og steges sprøde på en pande. Sæt til side.
- Imens baconen steger pilles løget og skæres i tern. Hvidløget pilles og hakkes. Ligeledes hakkes chilien - fjern evt. nogle af kernerne for at reducere styrken.
- Kom løg, hvidløg og chili på panden til baconfedten og lad det stege til løgene er blevet klare.
- Når løgene er blevet klare tilsættes tomaterne, den brune farin og balsamico.
- Tilsæt mælken og rør godt rundt. Smag til med salt og peber.
- Kom kødbollerne op i tomatsaucen og lad retten 10-15 minutter.
- Pasta: Bring en gryde med letsalatet vand i kog. Når vandet koger kommes pastaen ved og tilberedes efter anvisningen på pakken.
- Anret det hele på en tallerken og drys evt. med friskrevet parmesan.
- Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..