torsdag den 29. oktober 2015

Spaghetti m. kødboller

Spaghetti med kødboller er en ret jeg har tænkt på at lave en million-milliard gange, men som en eller anden grund aldrig rigtig har fundet vej til mit køkken. Det har den så nu, og nu kommer den aldrig herfra igen, for hold da op, hvor smager det bare lækkert! :)


Ingredienser (4 pers.):
Tomatsauce:
1 pk. bacon i skiver
1 lille løg
2 små eller en stor chili
3 fed hvidløg
600 g. mosede tomater
2 spsk. brun farin
1 spsk. balsamico
1 dl. mælk
Salt og peber

Kødboller:
500 g. hakket kalv og flæsk
50 g. friskrevet parmesan
2 fed presset hvidløg
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. tørret timian
3 spsk. rasp
1,5 dl. mælk
1 æg
Salt og peber

Desuden:
500 g. tørret pasta
Evt. friskrevet parmesan.

Fremgangsmåde:
  1. Kødboller: Kom alle ingredienserne til farsen i en skål og rør farsen godt sammen. Tril farsen til 12 lige store kødboller. 
  2. Varm lidt olie op på en pande og steg kødbollerne på alle sider.
  3. Tomatsauce: Baconen skæres i mundrette stykker og steges sprøde på en pande. Sæt til side.
  4. Imens baconen steger pilles løget og skæres i tern. Hvidløget pilles og hakkes. Ligeledes hakkes chilien - fjern evt. nogle af kernerne for at reducere styrken. 
  5. Kom løg, hvidløg og chili på panden til baconfedten og lad det stege til løgene er blevet klare.
  6. Når løgene er blevet klare tilsættes tomaterne, den brune farin og balsamico. 
  7. Tilsæt mælken og rør godt rundt. Smag til med salt og peber.
  8.  Kom kødbollerne op i tomatsaucen og lad retten 10-15 minutter.
  9. Pasta: Bring en gryde med letsalatet vand i kog. Når vandet koger kommes pastaen ved og tilberedes efter anvisningen på pakken.
  10. Anret det hele på en tallerken og drys evt. med friskrevet parmesan.
  11. Velbekomme.









Ha' en dejlig dag.
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..