mandag den 12. oktober 2015

Granola - hjemmelavet ristet müsli

Granola, hvad er nu dét for noget? Jo, det er egentlig blot en honningristet udgave af en traditionel müsli. Jeg elsker granola på min yoghurt. Ja faktisk siger yoghurt mig absolut ingen ting uden granola. Det relaterer sig i aller højeste grad til konsistensen  på yoghurt - der er ikke noget at tygge, ingen sprødhed (og jeg ELSKER sprødhed), skal den synkes med et samme, eller vendes rundt i munden? De problemer løser granola fuldstændig! Tænderne får lov at arbejde, og det smager himmelsk.

Det tager ingen tid at lave en portion hjemmelavet granola, og så smager det altså bare langt bedre end det man køber. Det har selvfølgelig også den fordel, at man kan komme lige nøjagtigt det man selv kan lide i sin blanding - og udelade det man synes knap så godt om.



Ingredienser:
100 g. havregryn
100 g. mandler
100 g. hasselnødder
100 g. græskarkerner
100 g. solsikkekerner
6 spsk. flydende honning*
1 spsk. flydende smør

Evt. 
Tørret papaya
Tørret ananas
Tørrede abrikoser
Tørrede mango
Tørrede tranebær
Morbær
Rosiner
Gojibær

* Jeg bruger sådan en smart måleske. En spiseskefuld i bagemål indeholder nemlig 15 ml., og det kan være lidt svært at få en alm. spiseske til at indeholde. Har du ikke en måleske, så tilføj evt. lidt mere honning.

Fremgangsmåde:
  1. Hak mandler og hasselnødder groft. 
  2. Kom gryn, nødder og kerner på en bageplade og tilsæt honning og den flydende smør. 
  3. Bland godt rundt og fordel granolaen i et jævnt lag.
  4. Rist granolaen i ovnen ved 160 grader varmluft i 15-20 minutter til den er gylden. 
  5. Rør rundt i granolaen et par gange i løbet af bagetiden. 
  6. Når granolaen er gylden tages den ud af ovnen og sættes til afkøling. Rør godt rundt et par gange til granolaen er kølet helt af.
  7. Tilsæt evt. tørret frugt eller bær.
  8. Opbevares i lufttæt beholder i op til fire uger.






Ha' en dejlig dag.
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..