Forleden morgen lavede David de Silva okseragout i Go'morgen Danmark, og det synes jeg at jeg ville forkæle familien med i sommerhuset. Retten er super nem at lave og passer sig jo for det meste selv. Og som det oftest er med den slags mad, så smager det simpelthen forrygende. Kødet var smørmørt og saucen kraftig og fuld af smag.
Hvis man synes, at saucen er for tynd, så kan man snildt jævne den med lidt mel-jævning, men jeg synes altså ikke, at det var nødvendigt.
Ingredienser (6-8 pers.)
2 kg. oksetykkam
4 store løg
2 pk. bacon i skiver
600 g. mosede tomater
4 fed hvidløg
1 flaske rødvin
2 terninger grøntsagsbouillon
4 lauerbærblade
1 spsk. timian
2 spsk. brun farin
2 bk. champignons
1 kg. gulerødder
300 g. perleløg
2,5 dl. piskefløde
Salt og peber
Tilbehør:
Serveres med kartoffelmos
Fremgangsmåde:
- Skær baconen i mundrette bidder og steg dem sprøde i en stor gryde. Sæt til side.
- Pil løgene og skær dem i strimler. Kom dem i gryden til baconfedtet og lad dem sautere til de er møre og klare. Sæt til side.
- Puds oksekødet for det værste fedt og eventuelle sølvhinder. Skær kødet i store tern af 5x5 cm. Brun kødet godt af i gryden - tag lidt ad gangen. Sæt til side.
- Hæld rødvinen i gryden og giv det et opkog så alle de lækre karameliserede rester på bunden løsner sig.
- Kom kødet, løg og baconen tilbage i gryden og hæld de mosede tomater ved.
- Kom bouillonterningerne i gryden og tilsæt brun farin. Rør godt rundt.
- Tilæst timian og laurbærblade og smag til med salt og peber.
- Skru kogeblusset ned til lav intensitet og lad retten simre i 3-4 timer.
- Efter 3 timer: Skræl gulerødderne, skær dem i mundrette bidder og kom dem i gryden. Tilsæt perleløg og piskefløde og smag retten til mad salt og peber.
- Rens champignonerne og steg dem i en klat smør ved høj varme til de har fået en fin mørk stegeskorpe. Vend dem i retten kort før servering.
- Server med en god klat kartoffelmos.
- Velbekomme.
Åh, hvor det smagte godt :-)
SvarSletJeg lavede opskriften her i weekenden, og vi havde til to dage - to dage med himmerigsmundfulde.
1.000 tak for en skøn opskrift.
Kære Mira,
SletTusind tak for din kommentar og fordi du læser med :-) Jeg er glad for, at i var lige så begejstrede for retten, som vi er herhjemme.
Ha' en rigtig dejlig weekend.
Camilla