I 1921 udgav Frøken Jensen sin første kogebog, og der blev finskbrød lavet på margarine (Ja, faktisk er hele kogebogen fyldt med margarine). Det kommer sig nok af, at prisen på rigtig smør var meget højere dengang i dag. Margarinen, som et erstatningsprodukt, var derimod prismæssigt langt mere tilgængelig for den brede del af befolkningen. Gudskelov kan vi i dag få smør til rigtig fornuftige priser - og det kræver altså rigtig smør, at bage en god småkage. Ikke margarine - det smager ikke godt, og det smelter ikke på tungen ligesom smør; ikke Kærgården eller Bakkedal, som begge er blandingsprodukter, men S-M-Ø-R!
Ingredienser (ca. 60 stk.)
375 g. hvedemel
250 g. koldt smør
2 æggeblommer
100 g. sukker
Pensling og pynt
1 Æggehvide til pensling
25 g. hakkede mandler til drys
25 g. Perlesukker til drys
25 g. Perlesukker til drys
Fremgangsmåde:
- Kom melet i en skål og smuldr det kolde smør deri.
- Æggeblommerne og sukkeret røres sammen og blandes i skålen.
- Dejen æltes sammen og rulles til pølser i fingertykke størrelser. Tryk pølserne lidt flade med to fingre så de er ca. 5 mm i tykkelsen.
- Skær pølserne i små stykker af ca. 2,5 cm. - størrelsen har ikke så meget at sige, så længe de er ensformige alle sammen; ellers bager de ujævnt.
- Kom finskbrødene på en bagepapirsklædt bageplade og stil dem koldt mens ovnen varmer op til 200 grader.
- Pensl finskbrødene med æggehvide og drys godt med perlesukker og hakkede mandler.
- Bages på midterste rille i ca. 12-15 min.
- Opbevares i lufttæt beholder.
Ha' en dejlig dag
Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..