Anders Ands kanelsnegle - med ekstra remonce <3 |
50 g. gær
2,5 dl mælk
100 g. smør
1/2 tsk. salt
2 spsk. sukker
1 æg og 1 æg til pensling
450-500 g. mel
Remonce:
150 g. smør
12 spsk. sukker
12 tsk. kanel
Fremgangsmåde:
- Smuldr gæren i en skål. Varm mælken i en kasserolle, således at den er håndvarm. Hæld mælken i skålen og rør til gæren er opløst.
- Smelt smøret i kasserollen over svag varme, når smøret er smeltet og lunken hældes den ned til mælken.
- Rør salt, sukker og æg i skålen. Rør til det hele er blandet sammen. Sigt melet i lidt ad gangen. Når der ikke kan røres mere mel i dejen, æltes den med hænderne.
- Når dejen er glat og smidig dækkes den med et viskestykke og sættes til hævning på et lunt sted i 45 minutter.
- Ælt dejen let og rul den ud på bordet til en nogenlunde firkantet plade.
- Rør ingredienserna til fyldet sammen og smør det ud på dejen, så den er helt dækket af remonce.
- Rul dejen til en pølse og skær dejen i skiver af 1-2 cm.
- Læg sneglene på en bageplade m. bagepapir, og lad dem hæve i 20 minutter. Pensl dem med sammenpisket æg.
- Bag sneglene i ovnen ved 225 grader i 10-12 minutter (eller til de er gyldne).
- Lad sneglene køle af og pynt dem evt. med glasur.
Hvor sødt med det gamle blad - elsker kanelsnegle!
SvarSlet- Anne
Ja der er nostalgi for alle pengene her :) Hi hi..
SletÅh da jeg var barn var det Mickey Mouse Kogebogen, der var det største hit. Især de 7 små dværges muffins, som jeg vist stadig har opskriften på et sted :-) Skønt med klassikere, der er sikre vindere :-)
SvarSletNej hvor skægt Rikke :)
SletJeg var slet ikke klar over, at der også fandtes en Mickey Mouse Kogebog - den skal jeg da vidst lige lede lidt efter. Jeg har kun een anden kogebog fra Disney, og det er en Peter Plys kogebog :)