Opskriften indeholder ikke mængder og det er simpelthen fordi, det er meget forskelligt, hvor mange kartofler folk spiser - også i forhold til, hvad de skal udgøre tilbehør til. Når det så er sagt, så lav endeligt rigeligt, de er virkelig "To die for" :) Vi fik dem i aften til en gammeldags oksesteg, og der lavede jeg 8 små-mellemstore kartofler, og jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke godt kunne have spist en kartoffel eller to mere ;)
Sprøde ristede kartofler :) |
Kartofler
Olie
Salt og peber
Timian
Fremgangsmåde:
Olie
Salt og peber
Timian
Fremgangsmåde:
- Kartoflerne skrælles og koges i 10 minutter. Hæld vandet fra og rids deres overflade lidt med en gaffel; på den måde suger de lidt af olien og bliver ekstra sprøde og crispy.
- Kom kartoflerne i et ovnfast fad og dryp gavmildt med olivenolie, salt og peber samt timian.
- Rist kartoflerne i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.
- Tag kartoflerne ud og mas dem lidt flade med bagsiden af en ske, dryp med olie, hvis det er nødvendigt. Rist dem yderligere 20-25 minutter i ovnen til de er gyldne, lækre og sprøde :)
- Server til... alting :)
Ha' en dejlig dag!
- Camilla
Konge kartofler. Lavede til to dage men de var væk på en!
SvarSlet/Frank
Hej Frank :)
SletHvor er jeg glad for, at du kan lide kartoflerne! :D
/Camilla
Uha hvor ser de gode ud, ved du om de også er gode efter en tur i mikroovnen eller ville du varme dem op i alm. ovn?
SvarSletVh
Joan