Jeg har farvet den røde del af dejen med pastafarve, og den hvide den af dejen har jeg krydret med kanel. Jeg tænker at vanilje, kardemomme eller appelsinskal også kunne være rigtig lækkert.
Ingredienser (60 stk.):
Rød dej:
250 g. hvedemel
150 g. smør
100 g. sukker
1 æg
0,5-1 tsk. rød pastafarve
Hvid dej:
250 g. hvedemel
0,5-1 tsk. kanel *
150 g. smør
100 g. sukker
1 æg
*
Glædelig jul.
Camilla
250 g. hvedemel
150 g. smør
100 g. sukker
1 æg
0,5-1 tsk. rød pastafarve
Hvid dej:
250 g. hvedemel
0,5-1 tsk. kanel *
150 g. smør
100 g. sukker
1 æg
*
Fremgangsmåde:
- Rød dej: Hæld melet i en skål. Smuldr smørret heri og fordel det godt.
- Kom sukkeret i skålen sammen med æg og rød pastafarve.
- Ælt dejen sammen godt sammen og sæt den på køl i 30-60 minutter.
- Hvid dej: Hæld melet og kanel i en skål. Smuldr smørret heri og fordel det godt.
- Kom sukkeret i skålen sammen med æg.
- Ælt dejen sammen godt sammen og sæt den på køl i 30-60 minutter.
- Drys mel på bordet og rul de to forskellige deje til tynde pølser og sno dem sammen. Det skal altså gøres over et par gange ;-).
- Form de snoede pølser til julestokke og kom kagerne på en bagepapirsklædt bageplade.
- Bag kagerne ved 200 grader varmluft i 6-8 min.
- Lad kagerne køle af på en bagerist inden de kommes i en lufttæt beholder.
- God jul.
Glædelig jul.
Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..