fredag den 27. november 2015

Jødekager

Jødekager er en nok den julesmåkage, jeg har bagt flest gange; som lille blev dejen rullet ud, og derefter stukket ud med fine udstikkere i alverdens former og farver, og på den måde bliver det en super fin 'børnesmåkage'. Jeg er kommet mig lidt over trangen til at bruge udstikkere (og dog: se næste indlæg), og ruller dem derfor blot til aflange pølser, som jeg skærer ud i ens tykkelse :)


Ingredienser (30-40 stk.):
150 g. smør
250 g. hvedemel
1/2 tsk. hjortetaksalt
100 g. sukker
1 æg


Pensling og pynt: 
1 æg
Kanelsukker

Fremgangsmåde:
  1. Hæld melet og hjortetaksalt i en skål. Smuldr smørret heri og fordel det godt.
  2. Kom sukkeret i skålen og tilsæt æg. 
  3. Ælt dejen sammen.
  4. Rul dejen til pølser og pak den ind i plastfolie. Læg rullerne i fryseren i 30-60 minutter. 
  5. Tag folien af dejen og skær den i tynde skiver af 0,5 cm. 
  6. Kom kagerne på en bagepapirsklædt bageplade - på min kan der være 25 pr. plade. 
  7. Pensl kagerne med sammenpisket æg og drys med kanelsukker.
  8. Bag kagerne ved 200 grader på andenøverste rille i 6-8 min.
  9. Opbevares i lufttæt beholder.













Glædelig jul.
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..