Ingredienser (20 snegle):
Dej:
2 æg
6 spsk. sukker
3 dl lunkent vand
1 pk. gær
1/2 tsk salt
600 g. mel
Remonce:
200 g. blødt smør
12 spsk. sukker
3 spsk. kanel
Desuden:
1 æg til pensling
Fremgangsmåde:
- Dej: Æg og sukker piskes til en luftig masse med en elpisker i ca. 5 minutter. Jo mere du pisker, jo mere luftige bliver kanelsneglene.
- I en anden skål opløses gæren i den lunkne vand. Tilsæt salt og rør godt rundt.
- Hæld den opløste gær op i æggemassen og vend det hele rundt.
- Sigt halvdelen af melet deri og rør godt rundt til de værste klumper er rørt ud.
- Sigt den resterende mel i dejen og ælt dejen godt igennem til den er let og smidig. Det tager ca. 10 minutter og gøres aller nemmest i en røremaskine eller med dejkrogene til din elpisker. Har du ikke nogle af delene gør du det blot med håndkraft, men vær omhyggelig med at ælte dejen til den er smidig - den vil klistre lidt i starten, og så kan du drysse med en lille smule mel, men vær påpasselig med ikke at tilsætte for meget, idet kanelsneglene så bliver tørre og knap så luftige.
- Dejen stilles til hævning et lunt sted i 45 minutter.
- Når dejen har hævet æltes den igennem og rulles ud til en rektangel.
- Remonce: Kom det bløde smør, sukker og stødt kanel i en skål. Pisk det luftigt med en elpisker.
- Smør remoncen ud på dejen, så den dækker hele rektanglet og kommer godt ud i kanterne.
- Form til snegle: Rul dejen sammen til en pølse og del den i 15-20 lige store stykker.
- Kom kanelsneglene i et par bagepapirsforede springforme/bageforme - eller bare på en almindelig bradepande.
- Pensl kanelsneglene med sammenpisket æg og lad dem hæve i yderligere 45 minutter.
- Bag kanelsneglene ved 210 grader varmluft i ca. 10 minutter eller til de er gyldne og lækre. Hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke i toppen.
- Lad sneglene afkøle 5 minutter i formen, inden de flyttes over på en rist.
- Velbekomme.
Ha' en dejlig dag.
Camilla
F... det ser lækkert ud. Sværger ellers til Mette Blomsterbergs kanelsnegle men de her skal prøves!
SvarSlet/Frank
ps. Fedt madunivers du har bygget op. En stor kilde til inspiration for mig