Retten er super god at lave, hvis man har en masse grøntsager i køleskabet, som hænger lidt med snuden og gerne vil bruges - man kan nemlig komme al muligt lækkert i (kartofler kan anbefales).
Beklager, at jeg lige fik stukket kniven i æggekagen før billedet blev taget! :) |
Ingredienser (4-6 pers.)
2 store porre
1 peberfrugt
1/2 broccoli (stort hoved)
1 stort løg
2 pk. bacon i skiver (skæres i mindre stykker)
1 pk. små kylligepølser
8 æg
1/2 pose revet ost
2-3 dl. mælk
2 spsk. mel
Salt&peber
Fremgangsmåde:
- Porrer og broccoli skylles og skæres i mundrette stykker, hvorefter de koges møre (5-10 minutter).
- Baconen skæres i mindre stykker (5-6 stk. pr. skive bacon) og steges sprøde på en pande.
- Peberfrugten skylles, løget pilles og det hele skæres i skiver.
- Pølserne skæres i mundrette stykker
- Æg, mælk, ost og mel kommes i en skål og piskes godt sammen - krydres med salt og peber.
- Vandet hældes fra de kogte porrer og broccoli og grøntsagern hældes i bunden af et ovnfast fad. Resten af grøntsagerne, pølserne og baconen kommes ved og æggemassen fordeles derover.
- Æggekagen bages i ovnen ved 200 grader varmluft i 45-50 minutter. Det kan være nødvendigt at dække den over med sølvpapir under bagningen for ikke at den bliver helt sort :)
- Spises evt. med lidt brød til :)
Porrer og broccoli klar til at blive kogt møre. |
Pølser, peberfrugt og løg skåret i skiver. |
Æg, mælk, mel og ost er klar til at blive hældt over grøntsagerne. |
Grøntsagerne, bacon og pølser er kommet i fadet og æggemassen er hældt ved. Æggekagen er nu klar til at blive bagt i ovnen. |
Æggekagen er færdigbagt og klar til servering - jeg fil selvfølgelig lige skåret lidt i den før jeg fik taget billedet :) Ha' en dejlig aften! - Camilla |
Det ser rigtigt godt ud - en fremragende måde at tømme køleskabet på.
SvarSletIrene.
Æggekage er noget af det bedste, opskriften ser spændende ud. På min blog www.groove.st skriver jeg om alt der gør livet bedre.
SvarSlet