Det sker meget sjældent, at manden her i huset bestiller mormor-mad til aftensmad. Faktisk sker det uhyre sjældent. Han er mere til det lidt mere lette og moderne. Men engang imellem tager han fusen på mig - som i dag, hvor han bestilte stegt flæsk med persillesovs. Det betød også, at opskriften fandt vej her til bloggen :) Den er helt almindelig og klassisk, og den kommer her.
Ingredienser (2-3 pers.):
Ingredienser (2-3 pers.):
500 g. flæsk i skiver
500 g. nye kartofler
Persillesovs:
50 g smør
Ca. 3 spsk hvedemel
4-5 dl mælk
1 bt. persille
Salt og peber
Ca. 3 spsk hvedemel
4-5 dl mælk
1 bt. persille
Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Flæsk: Læg flæsken på en bagepapirsklædt bageplade. Steg det i ovnen i ca. 30 minutter - eller til det er gyldent og lækkert. Vend skiverne halvvejs i processen.
- Skyld kartoflerne godt. Kom dem i en gryde med vand og salt, og bring dem i kog. Kog dem i 7-8 minutter, sluk for blusset, og lad dem trække i vandet i yderligere 7-8 minutter.
- Persillesovs: Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet, og pisk til smørret har optaget alt melet. Tilsæt mælken en lille smule ad gangen indtil alt mælken er brugt. Pisk konstant i gryden så du undgår klumper.
- Lad sovsen koge et par minutter, så melsmagen forsvinder. Krydr med salt og peber. Skulle sovsen blive for tyk, så tilsæt mere mælk eller lidt af kogevandet fra kartoflerne.
- Tilsæt hakket persille og lad sovsen varme igennem.
- Anret det hele på en tallerken og servér.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..