Uanset navnet, så tror jeg ikke at der findes et entes menneske i dette lille land, som ikke har smagt Hasselback kartofler. Herhjemme er det dog lææææænge siden, at nogen af os har sat tænderne i dem, men det rodede vi bod på her til aften, hvor de blev serveret til en lækker fyldt svinemørbrad :)
Ingredienser (4 pers.)
1 kg. kartofler
100 g. smør
Timian
Rosmarin
Salt
Fremgangsmåde:
- Skræl kartoflerne og skær tynde skiver 2/3 ned i kartoflen. Et trick er, at ligge kartoflen mellem to grydeskeer eller lignende når man skal skære dem, således at grydeskeerne forhindre, at man får snittet kartoflen helt igennem. Stil de snittede kartofler på en bageplade.
- Smelt smøret i en kasserolle. Tilsæt salt, timian og rosmarin og pensl det på kartoflerne.
- Bag kartoflerne ved 180 grader i 60 minutter. Pensl med smørblandingen 4-6 gange i løbet af bagetiden.
- Servér til...ja, hvad som helst :)
Ha' en dejlig dag!
- Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..