Sådan bryder jeg mig ikke om at have det - så, jeg er igen begyndt at lave madplan i håbet om, at lysten til aftensmaden kommer hånd i hånd med, at vi på forhånd ved, hvad vi skal have at spise. Jeg laver madplan til en uge af gangen, og så handler jeg det hele hos nemlig.com - dét er da bare en fantastisk opfindelse :) Det er der kommet to ting ud af: 1. Vi har fået lyst til mad og glæder os til det vi skal have at spise, 2. vi har sparret HELT VILDT mange penge (3. og helt vildt meget tid ved, at nemlig.com leverer varerne).
I går aftes fik vi krydret flankesteak med søde kartoffelfritter og en pæresalat med ristede hasselnødder :) Utroooligt lækkert måltid, der ikke kræver det store.
Flankesteak m. søde kartoffelfritter og pæresalt m. ristede hasselnødder :) |
Ingredienser (2 pers.)
Steak:
400-500 g. flankesteak
En god krydderiblanding
Fritter:
400 g. sødkartoffel
Lidt olivenolie
Salat:
1/2 bk. feldtsalat
1 pære
50 g. hasselnødder
1/2 bk. sukkerærter
Desuden:
En god bearnaise - evt. hjemmelavet
Fremgangsmåde:
- Fritter: De søde kartofler skrælles og skæres i stænger. Lægges på en bageplade med luft i mellem alle fritterne, og dryppes med olie. Krydr med salt.
- Bag fritterne i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter alt efter størrelsen på stængerne. Søde kartofler har en tendens til at få mærke plettet - fortvivl ej, det er dét der gør dem så lækre, de mørke pletter har nemlig en lækker nøddearoma.
- Salat: Salaten skylles og pæren skæres i skiver (fjern kernehuset).
- Hasselnødderne ristes på en tør varm pande til skallen krakkelerer. Fjern det værste af skallen og hak nødderne groft.
- Sukkerærterne skylles og skæres i mundrette stykker og det hele anrettes på tallerknen.
- Flaneksteak: Kødet krydres på begge sider med din yndlings krydderiblanding (jeg brugte røget paprika og en god bbq-krydderiblanding) samt salt og peber.
- Varm en pande op så den er godt varm. Brun kødet godt på begge sider. Skru ned for varmen og steg den ca. 4 minutter pr. side for at få den medium-rare. Er flankesteaken særlig tyk, så skal den selvfølgelig have lidt mere på hver side. En god regel er, at når kødsaften pibler op på oversiden, vender du kødet, og så steger du videre, til kødsaften pibler op på den anden side. Så er kødet medium stegt.
- Lad kødet hvile et par minutter på spækbrættet og skær det herefter i tynde skiver på skrå.
- Anretning: Anret det hele på en tallerken og krydr med friskkværnet salt og peber.
- Velbekomme.
Ha' en dejlig dag!
- Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..