søndag den 29. marts 2015

Svinemørbrad i baconsvøb m. fyld af mozzeralla og semidried tomater

Fyldt mørbrad - det er simpelthen noget jeg bare ikke har fået i 1000 år, men engang i mellem så dukker den velkendte klassikker altså op til overfladen igen. Det gjorde den i aften her på matriklen. Mørbraden fyldte jeg med frisk mozzeralla, semitørrede tomater og pinjekerner. Jeg svøbte den i bacon og serverede den med de gode gamle Hasselback kartofler og baconsvøbte asparges (yes, her har været baconfest :) ).Ingredienser (4. pers)
1 svinemørbrad af ca. 500 g.
1 kugle mozzarella
100 g. semitørrede tomater
4 fed hvidløg
2 pk. bacon

Fremgangsmåde:
 1. Puds mørbraden for sølvhinden og det værste fedt. Skær den igennem på langs - ikke helt igennem, men giv den et godt snit. Bank kødet 'fladt' så du får en større flade at komme fyldet på.
 2. Pluk mozzerallaen i mindre stykker og læg den i midten af mørbraden sammen med de semitørrede tomater og presset hvidløg. Rul mørbraden stramt sammen.
 3. Læg baconstykkerne side om side - de må gerne lappe lidt ind over hinanden - på et spækbræt. Placer den fyldte mørbrad på baconen og rul den stramt sammen, så fyldet ikke falder ud. 
 4. Steg mørbraden i ovnen ved 200 grader i 30-35 minutter.
 5. Skær mørbraden i skiver, og servér med dit yndlings tilbehør. Her spiser vi Hasselback kartofler og baconsvøbte asparges til :)


Ha' en dejlig dag!
- Camilla

2 kommentarer:

 1. Lyder SÅ lækkert, skal da prøves snart, havde jeg bare vidst det i går da jeg lavede mørbradgryde..

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja gør endelig det :) Og fortæl gerne, hvad du synes om opskriften :)

   Ha' en dejlig dag!
   - Camilla

   Slet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..