søndag den 29. marts 2015

Hasselback kartofler m. timian og rosmarin

Hotel Hasselbacken er et hotel med dertilhørende restaurent, der ligger i Djurgården i Stockholm, Sverige. Her serverede man første gang de velkendte ovnristede og 'næsten-gennemskårene' kartofler, vi i dag kender som Hasselback kartofler - mange tror fejlagtigt, at de hedder "hasselbagte kartofler", men navnet stammer altså fra det hotel, hvor de introduceret.

Uanset navnet, så tror jeg ikke at der findes et entes menneske i dette lille land, som ikke har smagt Hasselback kartofler. Herhjemme er det dog lææææænge siden, at nogen af os har sat tænderne i dem, men det rodede vi bod på her til aften, hvor de blev serveret til en lækker fyldt svinemørbrad :)


Ingredienser (4 pers.)
1 kg. kartofler
100 g. smør
Timian
Rosmarin
Salt

Fremgangsmåde:
  1. Skræl kartoflerne og skær tynde skiver 2/3 ned i kartoflen. Et trick er, at ligge kartoflen mellem to grydeskeer eller lignende når man skal skære dem, således at grydeskeerne forhindre, at man får snittet kartoflen helt igennem. Stil de snittede kartofler på en bageplade.
  2. Smelt smøret i en kasserolle. Tilsæt salt, timian og rosmarin og pensl det på kartoflerne.
  3. Bag kartoflerne ved 180 grader i 60 minutter. Pensl med smørblandingen 4-6 gange i løbet af bagetiden. 
  4. Servér til...ja, hvad som helst :)



Ha' en dejlig dag!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..