tirsdag den 10. marts 2015

Stegt flæsk med persillesovs

Det sker meget sjældent, at manden her i huset bestiller mormor-mad til aftensmad. Faktisk sker det uhyre sjældent. Han er mere til det lidt mere lette og moderne. Men engang imellem tager han fusen på mig - som i dag, hvor han bestilte stegt flæsk med persillesovs. Det betød også, at opskriften fandt vej her til bloggen :) Den er helt almindelig og klassisk, og den kommer her.
Ingredienser (2-3 pers.):
500 g. flæsk i skiver
500 g. nye kartofler

Persillesovs:
50 g smør
Ca. 3 spsk hvedemel
4-5 dl mælk
1 bt. persille
Salt og peber

Fremgangsmåde:
  1. Flæsk: Læg flæsken på en bagepapirsklædt bageplade. Steg det i ovnen i ca. 30 minutter - eller til det er gyldent og lækkert. Vend skiverne halvvejs i processen.  
  2. Skyld kartoflerne godt. Kom dem i en gryde med vand og salt, og bring dem i kog. Kog dem i 7-8 minutter, sluk for blusset, og lad dem trække i vandet i yderligere 7-8 minutter.
  3. Persillesovs: Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet, og pisk til smørret har optaget alt melet. Tilsæt mælken en lille smule ad gangen indtil alt mælken er brugt. Pisk konstant i gryden så du undgår klumper. 
  4. Lad sovsen koge et par minutter, så melsmagen forsvinder. Krydr med salt og peber. Skulle sovsen blive for tyk, så tilsæt mere mælk eller lidt af kogevandet fra kartoflerne.
  5. Tilsæt hakket persille og lad sovsen varme igennem.
  6. Anret det hele på en tallerken og servér.
Ha' en dejlig dag!
- Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..