lørdag den 28. marts 2015

Pandekager m. blåbærskum, friske bær og hakket chokolade

Det er ikke nogen hemmelighed, at manden herhjemme er forklæet - han elsker det, og jeg elsker det :) Han er så forkælet, at når han har fødselsdag, så består hans morgenmad af et kæmpe bjerg pandekager - for pandekager, ja det elsker han næsten lige så meget, som han elsker at være forkælet.

I dag har han fødselsdag og jeg har glædet mig helt vildt meget til dagen af den årsag, at jeg allerede for halvanden måned siden købte hans fødselsdagsgave - en rejse til Paris. Og hold fast hvor har det været svært at holde hemmeligt :) Har sådan glædet mig til, at kunne glæde mig sammen med ham - og ikke bare alene i smug :) 

Gaven fik han her til morgenmaden, som selvfølgelig bestod af det traditionelle bjerg pandekager, her serveret med blåbærskum, banan, friske bær og hakket chokolade og pistacie :) Tør godt afsløre, at han var svært tilfreds med, hvordan den her dag er startet :) 

Fødselsdags-pandekager :)
Ingredienser (ca. 20 stk):
Pandekager:
275 g hvedemel
½ liter mælk
2 æg
4 spsk sukker
1½ tsk bagepulver
Kornene fra en vaniljestang

Blåbærskum:
1 pose frosne blåbær
1/4 liter piskefløde
2 spsk. sukker

Pynt:
50 g. hakket chokolade
Ca. 2 bananer
Friske blåbær
Friske hindbær
Hakket pistacie

Fremgangsmåde:
  1. Blåbærskum: Kom de frosne blåbær i en gryde. Kog blåbærene og lad væsen de afgiver fordame, således at det bliver til en tyk grød. Blend grøden glat med en stavblender, og lad den køle af.
  2. Pisk fløden let stiv med sukkeret og vend den afkølede blåbær deri.
  3. Pandekager: Pisk mel og mælk sammen til der ikke længere er klumper i dejen. Pisk dernæst æg og resten af ingredienserne i pandekagedejen.
  4. Steg pandekagere på en varm pande i lidt olie. 
  5. Anretning: Anret pandekagerne i lag med skiveskåren banan. Top med blåbærskum og de friske bær. Drys med hakket chokolade og pistacie og servér mens de er varme.
  6. Velbekomme.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..