mandag den 17. september 2012

Verdens måske bedste pandekager

I går aftes var kæresten ude at løbe 25 km. i eremitagen med en kammerat, og på vej hjem ringede han og proklamerede, at han altså gerne ville have pandekager.......til aftensmad! :) Jeg lå syg herhjemme, og det passede mig egentlig meget fint.

Nu er det sådan med pandekager i min familie - at de bliver lavet efter én opskrift, og kun den ene opskrift. Den er fra en gammel 'God mad - let at lave' bog, og jeg tror måske, at det er den eneste opskrift i bogen, der nogensinde er blevet brugt. Den er så til gengæld også blevet lavet flittigt - bogen havde vi også den gang jeg var en lille pige, og siden med pandekageopskriften er efterhånden så nusset, at man ikke er i tvivl om, hvilken side opskriften er på, når bogen er lukket. Jeg har smagt mange pandekager efterhånden - men I N G E N slår dem her. Opskriften er blevet modificeret lidt med tiden og tilpasset til familien smag - i får selvfølgelig min version. Det blev kun til et billede af det færdige resultat - men altså, det er jo heller ikke rocket science vi er ude i her.


Ingredienser (Ca 12 stk.):
200 g mel (3 1/4 dl)
1 tsk sukker
1/4 tsk salt
3 æg
ca. 4 dl mælk
3 spsk øl el. vand (Jeg bruger vand)
Godt med vaniljesukker (man kan A L D R I G få for meget vaniljesukker)
Til bagning: Smør el. margarine.

Fremgangsmåde:
  1. Alle ingredienserne kommes i en skål og piskes godt med en el-pisker - alt melen skal være opløst.
  2. Lad dejen hvile i 30 minutter og giv den herefter endnu en tur med piskeriset. 
  3. Smør eller margarine smeltes på en pande.
  4. Pandekagerne bages på den varme pande til de er gyldne og lækre på begge sider.
  5. Spises med sukker/syltetøj/is/bær/smeltet chokolade/sirup m.v.


Ha' en dejlig aften!
- Camilla 

7 kommentarer:

  1. Mine pandekager sprang i luften!!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hold da op :)

      Det har jeg svært ved at forestille mig, hvordan kan ske :)

      Håber du er okay :)

      Slet
  2. Dette ER verdens bedste pandekager!! Har nu brugt opskriften fire gange - til både mad- og dessertpandekager, og HVER gang er resultatet blevet fremragende. Dejen er både nem at lave og rigtig let at arbejde med.
    Tak for en super opskrift, som jeg uden tvivl kan anbefale til enhver!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Cecilie :)

      Tusind tak for den dejlige respons :) Jeg er glad for at du er tosset med opskriften - personligt synes jeg altså også selv, at den er fremragende :)

      Ha' en dejlig dag! :)

      Slet
  3. Prøv at putte kaffe i, istedet for vand ☺️ det plejer vi at gøre, det gør dem ekstra sprøde! ��

    SvarSlet
  4. Det lyder til vi har haft præcis den samme opvækst! :)
    Den fuldstændig samme procedure var hjemme hos os: God mad, let at lave var biblen og jeg tror nok at side 356-357 var det faste opslag med pandekager! Synes bare det var sjovt, at andre havde det på præcis samme måde ;)

    SvarSlet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..