onsdag den 26. september 2012

Frøken Andersens hjemmelavede müslibarer

Er der noget bedre end en 'sund' snack, som man ved hvad helt præcis indeholder? Næppe. Barerne er jo ikke sunde i den forstand, men de er helt klart et sundere alternativ til dem man køber i supermarkedet, som er stoppet med raffineret sukker og E-numre.

Ideen fik jeg faktisk af en kær veninde, som havde sådan nogle lækkerheder med i skole - og det synes jeg da lige, at jeg måtte afprøve. Jeg har luret mit til lidt inspiration på www.iform.dk, og så har jeg ellers selv sammensat mine müslibarer. 

Hjemmelavet müslibarer er helt sikkert en vinder, når det kommer til mellemmåltider - og så er det i længden langt billigere at lave dem selv end at købe dem færdige. 

De kan holde sig i op til 3 uger, hvis de opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet - og når man ikke at få dem spist, ja så kan de sørme også fryses.

Ingredienser (ca 20 stk.):
200 g mandler
100 g cashewnødder
200 g gryn fx. 5-kornsflager eller havregryn
150 g frø fx.græskarkerner, hørfrø eller solsikkefrø
120 g tørret frugt fx. tranebær eller abrikos
1,5 dl fast honning
1,5 dl creamy peanutbutter
0,5 dl kogende vand

Fremgangsmåde:
 1. Mandler og nødder hakkes groft – og blandes med gryn og frø. Nøddeblandingen lægges på en bageplade med bagepapir og ristes i ovnen i 15 minutter på 175 grader.
 2. Varm honning og peanutbutter i en gryde, hæld vandet over, og lad marinaden koge op. Pisk kort.
 3. Hæld marinaden over massen, og bland godt.
 4. Beklæd et ovnfast fad (34 fx 20 cm) med bagepapir, og fordel massen heri. Bag den nederst i ovnen ved 175 grader i 20 min. Skær massen ud i ca. 20 barer,
Nødderne er hakket groft
Nødder, frø og korn er blandet og klar til at blive ristet i ovnen.
'Nøddeblandingen' er ristet og tranebær er tilsat.
Honning og peanutbutter smeltes i en gryde. 
Honning-peanutbutter-massen er hældt over nøddeblandingen og det hele er nu klar til at blive bagt i ovnen. 
Müslibar-massen tæt på.
De færdige müslibarer - skåret ud efter afkøling.
Det er langt nemmere at skære barerne ud, når de er kølet lidt af - så er de nemlig stivnet tilpas meget til, at man kan få nogle flotte lige linjer.
Lækker hjemmelavet müslibar!
Opbevares i lufttæt beholder i køleskabet i ca. 3 uger.

Ha' en dejlig aften!
- Camilla

10 kommentarer:

 1. Virkelig lækre myslibarer! Tak for opskriften!
  Mine hang dog ikke helt sammen men smuldrede lidt.. Har du nogen idé om, hvordan det kan være? -Om jeg gjorde noget galt?

  Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette :)
   Tak for de pæne ord - og dejligt at du kunne lide opskriften.
   Mit bud vil være, at der har været for masse til at binde sammen - prøv at tilsæt lidt mere af de forskellige ingredienser til honning/peanutbutter massen.

   Jeg har også en anden 'masse' som er SUPER lækker, om end lidt mere usund - jeg har ikke fået blogget om den endnu, men det kommer :)

   75 g farin
   75 g honning
   75 g peanutbutter
   2 spsk. sirup
   1 æg

   Smeltes i gryde som ved den anden opskrift og hældes over nødde-blandingen :) Bages ved samme temperatur og tid :)

   Håber du kan bruge svaret :)
   - Camilla

   Slet
  2. Tak for tippet!
   Kh Mette

   Slet
 2. Jeg syntes der kom nogle meget lækre müslibarer ud af denne opskrift :D Jeg var godt nok nødt til at lave et par småændringer og -erstatninger, men alligevel. Jeg havde f.eks. ikke peanutbutter, men i stedet brugte jeg kokosolie og lidt lys sirup :) Det var en super god idé, det med at riste kernerne, frøene og nødderne, så de får den lækre bagte smag :) Sucessfuldt!

  SvarSlet
 3. Vildt lækre müslibarer! Det er jo bare en super god og mættende erstatning for alverdens rigtig usunde sager. Det er en rigtig god opskrift. Jeg tilføjede dog sesamkerner, hvilket virkelig var lækkert. Generelt synes jeg rigtig om din blog :-)

  SvarSlet
 4. kunne godt bruge nogle ider til snags og müslibarer til deabetiker ,har du nogen forslag ? venlig hilsen Hanne Grotle.

  SvarSlet
 5. Hvor mange kcal pr. Stk?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej,
   Jeg har lavet en lille beregning, og jeg får det til cirka 170 kcal pr. müslibar, hvis du laver 20 ud af denne opskrift (det er sikkert ligemeget for dig nu, da det er 1,5 år siden du har lavet denne kommentar, men det er ligeså meget til andre)

   Slet
 6. Hej
  Jeg vil gerne dele mine erfaringer med disse skønne muslibarer. Jeg har lavet dem mange gange og har delt dem med mange mennesker, som alle var meget begejstrede, så jeg er måske medvirkende til de mange søgninger på lige den opskrift.
  Og JA de kan fint fryses. Smager godt selvom de har været i fryseren. Og det er jo fantastisk at kunne spise en muslibar midt på vandreturen, togturen, bilturen og ikke mindst skituren. Jeg lavede en stor portion før en skitur og det var virkelig godt og gav god energi og maveglæde ude på løjpen. I morgen skal jeg igen på en heldags
  vandretur og jeg ved, at min gode vandreven bliver lykkelig, hvis jeg har muslibars med. Denne gang vil jeg eksperimentere med små stykker pære i og måske lidt banan og ingefær. Tak for en dejlig opskrift. Kærlig hilsen Gitte

  SvarSlet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..