mandag den 7. maj 2012

Verdens nemmeste og bedste vaniljeis m. chokoladestykker

Her kommer den! Opskriften på Verdens nemmeste og lækreste vaniljeis! Jeg har lavet den utallige af gange efterhånden, og aldrig har jeg fået andet end ros! :) .. Den tager 5 minutter at lave, men smager simpelthen som en drøm.

Alt man behøver er blot en el-pisker, 2 skåle og en fryser (jaja, og så ingredienserne selvfølgelig :P) .. Ingen ismaskiner, intet besvær med at skulle røre rundt i den 1 gang i timen, når den står i fryseren - den passer sig selv! I LOVE IT! :)

Det eneste problem med den her is er.....at man snildt kunne spise 5 liter :P (okay, jeg elsker jo altså så også is :P) .. Og så er den perfekt i en bananasplit :P



Ingredienser:
1/2 liter piskefløde
6 æggeblommer
4-6 tsk. vaniljesukker (alt efter hvor meget man elsker vanilje)
6 spsk. sukker
evt. 100-200 g. hakket mørk chokolade >70%

Tip: Sukkeret kan med stor succes udskiftes med kokospalmesukker, som har et markant lavere GI end alm. sukker.
Tip: Sukkeret kan også udskiftes med stevia, hvis man er til det - så får isen en note af lakrids :)

Fremgangsmåde:
  1. Æggeblommer, sukker og vaniljesukker piskes til det er blevet 'hvidt' og til massen ikke længere knaser - ca. 5 minutter.
  2. Flødeskummen piskes stiv.
  3. Flødeskummen vendes forsigtigt i æggemassen - er man for voldsom risikerer man, at flødeskummen mister sin luftighed, så vær varsom :)
  4. Den hakkede chokolade vendes i.
  5. Isen kommes i en fryseegnet beholder og drysses evt. med lidt ultra finthakket chokolade. Stilles i fryseren i ca. 5 timer - og vupti, så har du en vidunderlig is, der kan spises alene eller til et stykke kage.



Æggeblommer, sukker og vaniljesukker piskes til det er blevet 'hvidt' og til massen ikke længere knaser - ca. 5 minutter.
Den færdigpiskede æggemasse.
Flødeskummen piskes stiv.
Flødeskummen vendes forsigtigt i æggemassen - er man for voldsom risikerer man, at flødeskummen mister sin luftighed.

Den hakkede chokolade vendes i.

Isen kommes i en fryseegnet beholder og drysses evt. med lidt ultra finthakket chokolade. Stilles i fryseren i ca. 5 timer - og vupti, så har du en vidunderlig is, der kan spises alene eller til et stykke kage.


Ha' en dejlig dag!
- Camilla

17 kommentarer:

  1. 1000 Tak Camilla...Nem og lækker opskrift....

    SvarSlet
  2. Super opskrift !

    Tak :)

    SvarSlet
  3. Tusind tak for en nem og lækker opskrift:-)..kunne ikke undgå at spise lidt undervejs, så godt smagte det :-p

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan jeg heller aldrig - det er simpelthen så lækkert :) Du kan jo med fordel - i stedet for at fryse den - spise den til frugtsalat :P Det er jo egentligt 'bare' en råcreme :)

      Slet
  4. Hej Camilla:)
    Super lækker (og nem) opskrift:)
    Jeg har lavet den med: marcipan og chokolade stykker og Blende jordbær:)

    SvarSlet
    Svar
    1. I to udgaver en med MArcipan og chokolade stykker og en anden med blende jordbær:) **

      Slet
    2. Hej og velkommen :)
      Jeg er glad for, at du kunne bruge opskriften! :) .. Det lyder rigtig lækkert med marcipan og chokolade - altid en god kombi :) Hvordan blev den med de blendede jordbær? :) Det lyder da rigtig interessant! :)

      Ha' en dejlig dag!
      - Camilla

      Slet
    3. Og blev den med jordbær krystalliseret?? :)

      Slet
  5. Man kan med fordel tilsætter ca. samme mængde æggehvider, som blommer.
    Det giver isen en konsistens som parfait hvis man er til det. Man undgår så også samtidig en alt for ægget smag :)

    Æggehvider piskes stive & blandes i blomme massen & derefter den piskede fløde.

    SvarSlet
  6. Hejsa! Ville bare lige høre om det kan lade sig gøre at lave den med ismaskine eller om den bare skal stå i fryseren?? :)

    SvarSlet
  7. Jeg brugte din opskrift til nytårs desserten, jeg hakkede dog 8 skildpadder og kom i og det var SÅ godt :)

    SvarSlet
  8. Jeg har lavet den til en fest. Det er den jeg hele tiden vil lave og folk spurgte også hvor jeg havde den fra og så gav jeg dem din hjemmesides ip. Håber det er ok

    SvarSlet
  9. Hvor meget bliver det til i Liter? Vil nemlig kun lave en. :)

    SvarSlet
  10. Det fungerer godt at lade æg og sukker stå ti minutter inden piskning da sukkeret opløses næsten. 25 gram lakridspulver i stedet for vanilje er super lækkert.

    SvarSlet
  11. Bruger selv samme basis opskrift, der kan fint kommer Daim stykker i også, ikke for lidt :o)
    Har også lavet en variant med mørk chokolade og lidt stæk kaffe i, det er også lækkert.

    SvarSlet
  12. Mega lækker - jeg har lavet lille variant som du måske vil kunne li :-) http://xorac.dk/start/vaniljeis-med-chokoladestykker/

    SvarSlet
  13. Bliver den virkelig slet ikke krystalliseret, når man ikke rører i den undervejs? Og er det også helt ok, at man laver den 1-2 dage i forvejen, eller skal den helst ikke fryses mere end de 5 timer? Ja, beklager hvis det er et dumt spørgsmål. Er ikke så vant til at lave is selv ;-)

    SvarSlet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..