mandag den 7. maj 2012

Pesto a'la mama

Min mor laver ubetivlet verdens bedste pesto - og når man først har smagt dén, så køber man ALDRIG mere det der færdiglavede hø på glas, som man kan få i supermarkederne..

Opskriften på denne helt vidunderlige pesto får i her:

Ingredienser:
1. stor bt. Basilikum,
1/2 bt. persille,
100 gram pinjekerner,
5 fed hvidløg
100 gram permasam ost (den grønne lidt trekantagtig fra Netto som ikke er revet er bedst)
Ca 1/2 liter Oliven olie (Den må gerne blive lidt som grød.)
Salt og peber.

Fremgangsmåde:
Alle ingredienserne kommes i en blender. Tilsæt dog ikke al olien - efterlad 1/4 tilbage i flasken, så kan man altid supplere op. Den må nemlig gerne blive lidt ligesom grød :)Når alle ingredienserne er kommet i blenderen, blendes massen og smages til med salt&peber.

Her ses den færdige Pesto - (Jaja, undskyld for det slørede billede!) :P

Pestoen kan evt. bruges på en lækker Bruschetta m. avokado :) - Pesto'en kommes simpelthen bare på et stykke brød, som så ristes i ovnen til det er gyldent. Ovenpå kommes avokado og så drysses bruschettaen med salt og friskkværnet peber :)


Ha' en dejlig dag!
- Camilla

6 kommentarer:

 1. Ser lækkert ud men mener du seriøst ½ liter olie ?? :)

  SvarSlet
 2. Den er sørme også lækker! :) .. Og ja - det er ramme alvor - omkring 1/2 liter olie :) .. Der bliver en stor portion - skal det lige siges :) ..

  Man kan sagtens reducere mængden af olie, hvis man hellere vil have den noget tykkere :) .. Jeg plejer at anbefale, at man kommer lidt i ad gangen indtil den har den ønskede konsistens :) ..

  Pestoen bliver tykkere og tykkere jo længere tid den står i køleskabet - og derfor plejer jeg, at bruge den mængde olie :) ..

  Hej hej fra
  Camilla

  SvarSlet
 3. Svar
  1. Og du skal være så hjertelig velkommen Trine! :) Håber, at den smagte :)

   Slet
 4. Hvor længe kan det holde sig? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Pernille :)

   Bum bum... jeg ved det faktisk ikke. Jeg har foreløbigt haft en stående i køleskabet et godt stykke tid - den fejler intet :) Hvis du husker at skolde glasset/bøtten inden du kommer pesto'en i, og kun bruger en ren ske til at øse op med, så skulle de altså gerne kunne holde sig i et godt stykke tid.

   Dejligt forår til dig! :)
   - Camilla

   Slet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..