fredag den 25. maj 2012

Hjemmelavet kartoffelsalat (den eneste opskrift du behøver)

Grill-sæsonen er over os, og det er tid til salater i alle afskygninger. Hvis der er noget vi danskere elsker, så er det kartofler - og kartoffelsalat er bestemt ingen undtagelse.

Kartoffelsalat bliver ofte forbundet med den der kedelige omgang miks-maks med slatne kartofler og massere af E-numre, som man kan købe i butikkerne. MEN sådan behøver det ikke at være! Kartoffelsalat er nemt og ligetil at lave selv - mere af det! :) .. Dressingen til denne salat, er i øvrigt den samme, som jeg bruger i min Kartoffel-broccolisalat (som også er VIRKELIG lækker) :P ..

Kartoffelsalat er desuden sådan en ret, som man kan komme alle mulige forskellige ting i, men her får i min grundopskrift.'


Ingredienser:
1 kg. nye kartofler
1 bundt radiser
3-4 forårsløg
1 bundt purløg
4 spsk. mayonnaise
2,5 dl cremefraishe (eller græsk yoghurt)
Et skvæt balsamico
Et skvæt sødemiddel
Salt&peber

Fremgangsmåde:
  1. Kartoflerne: Skrub eller pil kartoflerne og kom dem i letsaltet vand. 
  2. Bring kartoflerne i kog, skru ned indtil kartoflerne koger let og lad dem koge i ca. 10 min. eller til de er møre. 
  3. Hæld vandet fra kartoflerne, skær dem i ikke alt for små stykker og stil dem i fryseren eller køleskabet mens du tilbereder dressinge
  4. Dressing: Skær radiserne i tynde skiver og læg dem i iskoldt vand.
  5. Hak forårsløg og purløg.
  6. Bland mayo, cremefraiche, og eddike og smag til med sukker, salt og peber – dressingen må gerne være lidt sød i smagen
  7. Vend forsigtigt kartoflerne, radiser, forårsløg og purløg i dressingen og stil retten på køl indtil servering.

Dejlige danske radiser.
Radiserne er snittet i tynde skiver.
Cremefraishe, mayo, balsámico, sødemiddel og Salt&peber er klar til at blive blandet til en lækker dressing. 

Grøntsagerne blandes i dressingen.
Den færdige kartoffelsalat.

 Ha' en dejlig dag!
- Camilla


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..