lørdag den 23. maj 2015

Jordbær-trifli m. makroner

Så blev det tid til den første opskrift på trifli her på bloggen; dét er da egentligt imponerende, at sådan en opskrift ikke har fundet vej hertil før nu - det er sådan en nem og lækker dessert; lige noget for mig :)

En trifli er i ordets forstand blot en dessert, der er karakteriseret ved tre elementer; et lag med små stykker af sandkage vædet i likør, et lag bærkompot og et lag creme. På den måde kan en trifli jo varieres i det uendelige - og der findes jo ikke noget frugt, der ikke smager godt med en gang vaniljecreme.

Jeg foretrækket at bruge makroner frem for sandkage, da jeg godt kan lide det knasende modspil til en ellers blød dessert. Jeg tænker at man også kunne bruge kammerjunker - eller Bastognekiks hvis man er til det, men kan man lide makroner, så er de altså bare hamrende gode i en trifli.

Jeg har desuden valgt at tilføre friske jordbær også, så det ikke kun er en jordbærkompot. Det giver et frisk pust til desserten og så giver det, ligesom makronerne, en fornemmelse af, at man skal tygge og det kan jeg godt lide.

Ingredienser (2 pers.)
Creme:
2 æggeblommer
2 spsk sukker
Kornene fra en vaniljestang
1,5 dl. piskefløde

Knas:
Ca. 150 g. knuste makroner

Jordbærfyld:
200 g. friske jordbær
200 g. jordbær til puré (evt. frosne bær)*
100 g. rørsukker

* For en ultra-nem version, kan du bruge jordbærsyltetøj uden bær.

Fremgangsmåde:
 1. Creme: Pisk sukker, æggeblommer og vaniljekorn til en lys og luftig masse. I en anden skål piskes fløden til skum. Vend flødeskummen forsigtigt i æggemassen. 
 2. Jordbærfyld: Kom jordbærrene til jordbærpureen i en gryde og kog dem godt møre. Blend de møre jordbær til en ensartet puré og kom dem tilbage i gryden sammen med sukkeret. Rør til sukkeret er opløst og lad så pureen køle af. 
 3. Skyl og nip bladene af de friske jordbær og skær dem i tern. 
 4. Anretning: Jordbærtriflien samles i fire lag der gentager sig; knuste makroner, jordbærpure, friske jordbær og creme. Knuste makroner, jordbærpure, friske jordbær og creme, etc. etc. etc. 
 5. Servér straks.
Ha' en dejlig dag.
- Camilla

3 kommentarer:

 1. Trifli holder max! Hos os er det gerne en spontan-dessert lavet med, hvad vi nu har. Frugt og bær, en eller anden form for knas eller kage og creme af fx yoghurt vendt med flødeskum. Når det skal være fint, bliver det med rigtig creme som din, og så er der ikke et øje tørt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret, trifli er noget så nemt :D Jeg har aldrig selv lavet den med kage - men tænker, at det virkelig kunne være lækkert.

   Ha' en dejlig dag.
   Camilla

   Slet
 2. Hvor store er de glas du har valgt til at anrette i

  SvarSlet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..