mandag den 25. maj 2015

Pizzadej

Her kommer opskriften på en super let og ligetil pizzadej. Portionen giver 6 pizzaer. Skal du ikke have et helt fodboldhold til middag, så kan den overskydende dej snildt fryses ned til en anden dag.

Opskriften her på således på selve dejen og altså ikke en opskrift på færdig pizza med lækkert fyld. For sådan nogle opskrifter kan du kigge forbi disse lækre variationer; "Pizza m. tomat, italiensk skinke, frisk mozzarella og pepperoni", eller "Pizza m. kartoffel, rosmarin, mozzarella og dryp af pesto", eller "Fransk pizza m. cremefraiche, løg og bacon" "Pizza med parmaskinke, salat og parmesanost"

Det er vigtigt, når man arbejder med brød, at man ikke bruger mere mel, end opskriften foreskriver - men risikerer nemlig at få en tung og tør dej, istedet for en blød og smidig en af slagsen. Hold dig derfor til 1 kg. mel til selve dejen og brug kun en smule mel til at drysse på hænder og bord. Dejen virke våd til at begynde med, men bliver dejlig lækker og smidig, når den er blevet æltet godt igennem.Ingredienser (6 pizzaer):
50 g. gær
1 tsk. rørsukker
1 tsk. fint salt
6 spsk. olivenolie
6,5 dl lunken vand
1 kg. hvedemel tipo 00

Fremgangsmåde:
  1. I en skål blandes gær, sukker, olie og vand. Rør i blandingen til salt og gær er opløst.
  2. Hæld mel og salt ud på bordet i en bunke. Lav en fordybning i midten af melbunken.
  3. Hæld væsken op i fordybningen i melbunken. Ved hjælp af en gaffel blandes melet fra siderne ned i væsken lidt efter lidt. Bliv ved indtil det hele begynder at samle sig - herefter kan resten af melet æltes i dejen med hænderne.
  4. Ælt dejen godt med hænderne til den er smidig og kan trækkes lang - det tager 15-20 minutter.
  5. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 60 minutter indtil dejen er fordoblet i størrelse.
  6. Når dejen har hævet æltes den, således at alt luften slås ud. 
  7. Del dejen i 6 lige store portioner. 
  8. Hvis du ikke skal bruge dejen nu: Så pakkes de små portioner ind i husholdningsfilm og kommes i fryseren. Så kan de nemt tages op på en travl hverdag :)
  9. Hvis dejen skal bruges nu: Rullens dejen ud i den ønskede størrelse. Lad dejen hvile udrullet i 15-20 minutter mens ovnen varmer op.
  10. Kom dit valgte fyld på pizzaen og bag den i en forvarmet ovn ved 250 grader i 7-10 minutter til pizzaen er gylden og sprød. 
Ha' en dejlig dag.
Camilla.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..