mandag den 25. maj 2015

Pizza med kartoffel, rosmarin og basilikumspesto

Det er sjældent, at vi får pizza her i huset - manden er slet ikke til den købte fra pizzamanden, men han er vild med en god hjemmelavet udgave. Jeg er mest til den helt simple version med tomat, ost og pepperoni, men en god kartoffelpizza er altså heller ikke at kimse ad :)

På pizzaen her er der ingen tomatsauce, men til gengæld er der lækker basilikumspesto - og det er uden tvivl en af mine yndlings-pizzaer :)


Ingredienser (1 pizza):
En portion pizzadej
2 store kartofler
125 g. frisk mozzarella
Tørret rosmarin
Friskkværnet salt og peber

Desuden:
Lidt basilikumspesto
Lidt jomfru oliven olie
Frisk basilikum

Fremgangsmåde:
  1. Ovnen forvarmes til 250 grader varmluft. Hvis du har en pizzasten så kom den i ovnen, og hvis ikke, så lad en bageplade stå i ovnen mens den varmer op. 
  2. Dejen rulles ud og lægges over på et stykke bagepapir. Lad dejen hvile på bagepapiret i 10-15 minutter, mens tilbehøret forberedes.
  3. Skræl kartoflerne og skær dem i papirstynde skiver - gøres lettest på et mandolinjern. Læg de skiveskårne kartofler på pizzaen og drys med rosmarin, salt og peber.
  4. Hæld væsken fra den friske mozzarella og skær den i tynde skiver. Pynt pizzaen med den friske mozzarella og dryp lidt pesto og olivenolie på pizzaen.
  5. Kom pizzaen (med bagepapir) over på den varme pizzasten/eller varme bageplade. 
  6. Bag pizzaen ved 250 grader i 7-10 minutter til pizzaen er sprød og gylden. 
  7. Pynt med frisk basilikum og server straks.
  8. Velbekomme.Ha' en dejlig dag.
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..