torsdag den 29. juni 2017

Luftige boller m. grahamsmel og solsikkekerner

Der har været stille på bloggen i et par måneder efterhånden, men som de fleste ved er jeg blevet mor til den dejligste lille pige og det meste af min tid går med at nusse, pludre, lege og kigge hende i øjnene <3 Mit mentale overskud er dog så små vendt tilbage, og jeg har lidt nyt i ærmet.

I går havde vi besøg af mødregruppen, og der serverede jeg disse boller, samt lidt salatblade og pålæg - så kunne man selv smøre en sandwichbolle, når baby lige tillod det :) Det fungerede rigtig fint. 


Bollerne er egentlig en viderudvikling af den gode gamle opskrift på "Lette, luftige og lækre fødselsdagsboller", blot tilsæt lidt groft mel og kerner - samt festligt drys på toppen. De er hammer lækre, så er i advaret.

Ingredienser (12 stk.):
1 pk. gær
2 1/2 dl lunkent vand
1 dl. olie
2 æg
4 spsk. sukker
1/2 tsk salt
100 g. grahamsmel
450 g. hvedemel
100 g. solsikkekerner

Desuden:
1 æg til pensling

Evt. Birkes, græskarkerner, sesam og chiafrø til drys.

Fremgangsmåde:
  1. Opløs gæren i det lunkne vand. 
  2. Tilsæt olie, æg, sukker og salt og pisk til æggene er opløst.
  3. Tilsæt melet og solsikkekernerne og ælt dejen godt igennem til en let og smidig dej. Det tager ca. 10 minutter og gøres aller nemmest i en røremaskine (eller med dejkrogene til din elpisker). Har du ikke nogle af delene gør du det blot med håndkraft, men vær omhyggelig med at ælte dejen til den er smidig - den vil klistre lidt i starten, og så kan du drysse med lidt mere mel, men vær påpasselig med ikke at tilsætte for meget, så bliver bollerne tørre.
  4. Dejen stilles til hævning et lunt sted i 45 minutter.
  5. Når dejen er færdig hævet æltes den igennem et par gange og formes til 12 lige store boller. Det gøres nemmest ved at veje dejen og dividere med 12, så ved du hvor mange gram hver enkel bolle skal veje for at blive ens størrelse. Gider du ikke det, så virker øjemål også glimrende ;).
  6. Placer bollerne i en bagepapirsklædt form med høje kanter (eller alm. bageplade) og lad dem hæve i yderligere 45 minutter. 
  7. Når bollerne er færdige med at hæve pensles de med æg og drysses evt. med birkes, græskarkerner, sesam, chiafrø og bages ved 220 grader i 10-12 minutter eller til de er gyldne. 
Ha' en dejlig dag.
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..