Han elsker god mad - næsten lige så meget som han elsker flødeboller og Marabou chokolade! :P .. Lad mig sige det sådan her: Han fortjente at blive forkælet med intet mindre end begge af sine yndlingsting(!) forenet i én herlighed.......Flødebolledrømmen.
Desserten smagte jeg første gang for lææænge siden. Der blev den serveret med jordbær i stedet for hindbær, men dem kunne jeg simpelthen ikke opdrive. Opskriften skulle efter sigende være en af dem dér, der er gået i arv og stammer vidst fra Færøerne (hæng mig ikke op på det) - Nu får i den i hvert fald af mig.
Makroner
12 flødeboller
2,5 dl piskefløde
250 g cremefraiche (38 %)
Vaniljesukker
1 bk. Friske hindbær (jordbær er måske endnu bedre - og min fortrukne)
1/2 plade Marabou mælkechokolade
1 bk. Friske hindbær (jordbær er måske endnu bedre - og min fortrukne)
1/2 plade Marabou mælkechokolade
Fremgangsmåde:
- Knus makronerne og fordel dem i et fad. Mængden afhænger lidt af ens egen smag - jeg vil sige et pænt lag ;)
- Tryk flødebollerne flade oven på makronerne med bunden op.
- Pisk fløden til skum og rør den sammen med cremefraichen. Smag til med vaniljesukker.
- Hæld massen over flødebollerne.
- Pynt desserten med de friske hindbær og smeltet Marabou.
- Desserten kan stå på køl i op til 2 timer inden servering.
Makronerne er smuldret. |
Flødebollerne er knust. |
Flødeskum/cremfraishe massen er fordelt henover. |
Pyntet med bær. |
Dekoreret med smeltet chokolade. |
Den færdige dessert. |
Den færdige dessert. |
Bon appetit :) |
Ha' en dejlig aften.
Camilla
enkelt og lækkert.det må prøves...:-)
SvarSletMå den kun stå 2 timer efter den er lavet? Kan den ikke stå til dagen efter?
SvarSletHej Camilla, Hvor stort er fadet du har brugt og er der nok til 7 personer i den portion. :D
SvarSletHvor mange personer er der til??
SvarSletDen gjorde godt nok lykke til den årlige skattejagt - manden min tog 3 gange.
SvarSletJeg pyntede i stedet med brombær, revet mørk chokolade og hakkede hasselnødder.
Vi spiste af den igen senere på aftenen - havde stået i køleskab 5-6 ekstra - intet problem - den smagte stadig forrygende