I dag har jeg som i ved haft svigerfamilien til fødselsdag. Vi fik vanen tro boller og lagkage - og den var altså et hit af den anden verden. Sjældent har jeg fået så meget ros for en lagkage. Men som i nok også ved, skulle vi også have mini-pølsehorn, mini-pizzaer, mini-burgere etc.. Og jeg lyver ikke, når jeg siger, at der var mad til en helt spejderlejer - alle har i dag fået et par poser med hjem af den ene eller den anden art. :) Opskriften på mini-pølsehornene fik i i går, i dag får i opskriften på mini-burgerne, og i morgen følger opskriften på mini-pizzaerne :) .. Opskriften på burgerboller er næsten ens med den til pølsehornene - jeg brugte bare smør til burgerbollerne i stedet for olie, som jeg gjorde til pølsehornene.
Ingredienser (ca. 20 stk.):
Burgerboller:
50 g smør½ liter mælk
50 g gær
4 tsk sukker
1½ tsk groft salt
800 g hvedemel
evt. sesamfrø
Bøffer:
1½ kg hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1 spsk groft salt
friskkværnet peber
1 spsk groft salt
friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
- Burgerboller: Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
- Hæld mælke/smøret i en skål og rør gæren ud heri (det skal kun være lunt - hvis det er for varmt dræber det gæren, og så hæver dejen ikke).
- Når gæret er rørt helt ud tilsættes sukkeret, saltet og melet og dejen æltes godt sammen med hænderne til en smidig dej (den må gerne klistre en lille smule).
- Kom dejen tilbage i skålen og dæk den med et rent viskestykke. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
- Når dejen er hævet æltes den godt igennem og deles 20-24 stykker. Form dejen til kugler og tryk dem let flade (ca. 5 cm i diameter), og sæt dem på plader med bagepapir.
- Lad burgerbollerne efterhæve tildækket i ca. ½ time.
- Pensl med æg og drys evt, med sesamfrø.
- Bag bollerne midt i ovnen i 10 minutter ved 225 grader.
- Minibøffer: Rør kød, salt og peber sammen. Form 20-24 bøffer - samme størrelse som burgerbollerne. Steg bøfferne ved jævn varme, ca. 1½ min. på hver side - eller til de er gennemstegte.
- Kom bøfferne i de varme burgerboller og fyld med dit yndlings burgerfyld :)
- Camilla
Hejsa ;-D
SvarSletJeg har lige gennem pløjet din blog og tilmeldt mig som fast læser... du har utrolig mange ting, jeg skal afprøve...