Opskriften på pølsehorn er faktisk meget lige til - min version er i hvertfald ikke så forskellig fra opskriften på boller :P .. Jeg ved ikke om det er helt forkert - skal ikke gøre mit til pølsehorns-ekspert, men jeg synes i hvertfald at de smager pragtfuldt! :)
Ingredienser (24 stk. minipølsehorn):
500 g mel efter ønske (Jeg brugte hvedemel)
2,5 dl Lunken vand
1 dl. olie
50 g Gær
2 tsk Sukker
1 tsk Salt
500 g. pølser
1 æg til pensling
Fremgangsmåde:
- Smuldr gæren i det lunkne vand og rør til det er helt opløst.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og sigt melet i lidt ad gangen.
- Ælt dejen godt og tilsæt evt. lidt mere mel, hvis der er behov for det. Det gør ikke noget, at dejen til pølsehornene klæber lidt til hænderne (det gør bare, at hornene ikke blive så tørre)
- Når dejen er æltet sættes den til hævning et lunt sted i ca. 15 minutter.
- Når dejen har hævet, deles den i to og hviler yderligere.
- Imens dejen hæver deles pølserne i tilpas store stykker (alt efter om man vil lave almindelige eller mini-pølsehorn)
- Når dejen har hævet rulles hvert stykkes ud i en stor cirkel, som deles i 8 stykker (præcis som man udskærer en pizza). Læg pølsen på den brede ende og rul dejen rundt om pølsen fra den brede ende og frem.Dejstykkerne udrulles til firkanter ca. 15 x 60 cm, som skæres ud i trekanter, ca. 12 stk. hver.
- Pølsehornene efterhæver tildækket et lunt sted ca. 30 minutter.
- Pensl hornene med æg/kold kaffe/mælk eller hvad du ønsker og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter midt i ovnen.
Gæret er rørt ud i vandet og salt og sukker er tilsat - nu mangler melet. |
Alle ingredienserne er rørt sammen og dejen trillet til en kugle. Dejen hæver nu i 15 minutter. |
Dejen trilles til 2 kugler som hæver yderligere 15 minutter. |
Pølserne er skåret i passende stykker. |
Pølserne rulles med dejen til et flot horn. |
Ubagt pølsehorn. |
Klar tl at komme i øvnen 15 minutter ved 200 grader (forvarmet). |
De færdige pølsehorn |
Mums. |
Super lækre pølsehorn - perfekte til madpakken, picnickurven eller bare som snack. |
Ha' en dejlig aften!
- Camilla
tak :)
SvarSlet