lørdag den 13. oktober 2012

Anmeldelse: Paludan Bogcafé

Jeg tror, det er ved at være på tide med en anmeldelse af Paludan's Bogcafé, som er et af mine absolut yndlingssteder i København. Jeg elsker simpelthen at komme der!Paludan Bogcafé er en café med massere af historie. Cafeen er beliggende på Fiolstræde lige overfor det gamle Universitetsbibliotek fra 1861 i københavns gamle jødiske kvarter. Paludan startede oprindeligt som et kombineret forlag og boghandel - og det ses stadig i dag, hvor væggene er beklædt med bogreoler fra gulv til loft. Der er bøger i alle afskygninger, og man er velkommen til at læse dem, mens man nyder sin Latte ;) I kælderen ligger boghandleren og det gamle antikvariat - her finder man outrerede kunstværker hængende ned fra loftet, og bøgerne er overskueligt opstillede. Udvalget er ikke enormt, men til gengæld er det godt og nøje udvalgt.

Café, boghandel og antikvariat er dog ikke alt, hvad Paludan har at byde på - her er nemligt også at finde et lille Galleri, hvor blandt andet BLACKPOP udstiller nogle af de fedeste billeder, jeg længe har set (f.eks. en korsfæstet TinkyWinky fra Teletoppies).

Cafeen er godt besøgt af de studerende - og det er heller ikke et sjældent syn, at man ser folk med deres computere og bøger i fuld gang med studierne; men det er vel ikke så underligt, når cafeen ligger 1/2 minut fra Københavns Universitetets juridiske fakultet. Dog skal det bemærkes, at det ikke kun er unge og studerende, der er velkommen på Paludan - her bydes alt godtfolk ind i varmen; gamle som unge, tykke som tynde - og så kommer der vidst også en celebrity eller to i ny og næ (undertegnede har da i hvert fald både spottet Lars H.U.G og Rasmus Nøhr)

Paludan byder på den typiske cafémad - om end bare bedre (og billigere) end de fleste andre steder i byen. Jeg kan især anbefale deres "TOAST AND FRUIT - Toast m/ost, skinke, tomat, og løg - serveret med frisk frugt" til den nette sum af 55 kr.

I skal heller ikke snyde jer selv for en omgang Chili Con Carne til 79,- eller en Paludan Burger m/Cheddar ost, bacon, ovnbagte kartofler og chilimayo til 89,-

Hvad deres Nachos angår, er jeg nødt til at advare jer - synet bedrager..............det virker nemlig som om, at der er gemt en hel ekstra portion neden under den, man først lige får øje på. Nachos koster i øvrigt 69,- uden kylling og 79,- med.

Paludan laver en dejlig Latte, Chai og varm kakao - og så må et ekstraordinært bifald lyde til deres hindbær muffin med sukker på toppen, som simpelthen er fantastisk! :)

Som i nok kan fornemme, er Paludan en rigtig dejlig café, men det betyder også, at der ofte er mange mennesker. Man bestiller selv sin mad/drikke i baren og det betyder, at der godt kan være lidt kø - men altså, det er jo ikke mere, end hvad der lige kan overkommes ;) ..

Alt i alt er Paludan et dejligt sted - en absolut favorit hos mig. Der er en helt speciel hyggelig og hjemlig stemning, som man ikke finder andre steder.. Snyd ikke jer selv for et besøg!

Beliggenhed:
Paludan Bogcafé
Fiolstræde 10-12, 1171 København K

Stjerner:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..