torsdag den 4. oktober 2012

Luksus-Lagkage m. Ferrero Rocher

Jeg har været en tur i Berlin, og derfor er der ikke sket så meget herinde den sidste uges tid. Kæresten har været nede at løbe marathon, og jeg har ageret cheerleader! (og hold da op for en cheerleader :P) Det var en smadder skøn tur, og jeg vil slet ikke begynde at beskrive den stolthed jeg følte, da jeg så kæresten løbe over målstregen! Løbet foregik i søndags og vi var hjemme fra Berlin sent mandag aften - vi gik (næsten) direkte i seng; vi skulle jo meget gerne være nogenlunde friske til dagen efter, hvor jeg havde fødselsdag (d. 2. oktober).

Hvis der er noget jeg elsker på min fødselsdag, er det at hygge om min familie. Jeg havde derfor inviteret mine forældre, min søster og min mormor til middag - og vi skulle derfor også have noget god mad. Jeg må indrømme, at jeg var godt kvæstet efter Berlin og kreativiteten rakte derfor ikke til så meget andet end et mix af gamle men velsmagede opskrifter - Vi fik oksesteg med pommes fermiére og ovnbagte gulerødder og rødbeder i lækker marinade. Tilgengæld prøvede jeg noget (lidt) nyt som lagkage.

Normalt når jeg laver lagkage, laver jeg den med et lag chokolademousse, et lag hindbærmousse og overtrukket med flødeskum. I dag prøvede jeg en opskrift fra Matildenspitze, som jeg virkelig syntes så lækker ud - og så var den ikke så forskellig fra, hvad jeg selv plejer. Jeg erstattede flormelisen i hindbærskummet med almindeligt sukker (fordi det lige var det jeg havde), jeg udelod endvidere appelsinsaften og fordoblede mængden af Ferro Rocher. Men jeg pyntede den akkurat som i selve opskriften - simpelthen fordi jeg synes, at den så SÅ lækker ud! :)Ingredienser (1 lagkage):
1 pakke lyse lagkagebunde
1 æske Ferrero Rocher (de der overdådelige chokoladekugler)
1 pose frosne blåbær - optøede (eller tilsvarende friske om man lyster)

Til Chokoladeskum:
1/2 liter piskefløde
200 g. Nougat

Til hindbærskum:
1/2 liter piskefløde
1 pose frosne hindbær - optøede
Vaniljesukker og sukker efter behov

Pynt:
1 bakke friske hindbær (til pynt)
100 g. blåbær
1 dl. mandler
2 spsk. sukker

Fremgangsmåde:
 1. Chokoladeskum: Smelt nougaten over et vandbad og afkøl den let. Imens piskes halvdelen af fløden til skum. Når nougaten er let afkølet - uden selvfølgelig at være stivnet helt igen - vendes den forsigtigt i flødeskummen.
 2. Halvdelsen af chokoladeskummet fordeles på den nederste lagkagebund (resten gemmes til næste lag)
 3. Ferrero Rocher'erne knuses og hasselnødderne der er inde i hakkes. Halvdelen af de knuste Ferrero Rocher fordeles ovenpå ckololadeskummet sammen med nogle af de optøede blåbær.
 4. Næste lagkagebund lægges på kagen og proceduren gentages for dette lag. Afslut med en lagkagebund og sæt kagen på køl indtil servering.
 5. Hindbærskum: Fløden piskes til skum, hindbærrene moses og vendes deri - smages til med vaniljesukker og sukker. Hindbærskummet kommes på kagen så det dækker - enten med sprøjtepose eller med en dejskraber eller, hvad man nu lige lyster.
 6. Sukkerristede mandler: Mandlerne hakkes og ristes på en pande med sukkeret til de er gyldne. De ristede mandler tages af panden og afkøles indtil kagen skal pyntes.
 7. Pynt: Kagen pyntes med de friske hindbær, blåbærene og de sukkerristede mandler
Chokoladeskummet er fordelt på lagkagebunden, Ferrero Rocher'ne er knust og drysset ovenpå, blåbærene ligeså - kagen er klar til næste lag. 
Mandlerne er hakket og klar til at blive ristet.
Sukkeret er kommet på panden og mandlerne kommes ved - de ristes til de er gyldne
Skummet er pisket og de moste hindbær er vendt deri - hindbærskummen er smagt til med vaniljesukker og sukker og er klar til at blive kommet på kagen.
Kagen er pyntet og klar til servering. 


Ha' en dejlig aften!
- Camilla

5 kommentarer:

 1. Denne må laves og smages , jeg er normalt ikke til sådann kager , men denne er en drøm ,ikke for sur eller for sød. Udover er den smager helt fantastisk , er den smuk og vældig indbydende at se på. Heidi Pedersen

  SvarSlet
 2. Det ser rigtig lækkert ud, det skal prøves til fødselsdag imorgen.
  Kan den laves dagen før den skal bruges?
  Mvh. Line Gabelgaard

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Line Gabelgaard :)

   Jeg har først set din besked nu :) Jeg håber kagen blev lækker :)

   Du skal alligevel have svar, selvom jeg er for sent ude, selve kagen kan godt laves dagen før - men jeg ville først komme hindbærskummet og pynten på umiddelbart før serveringen :)

   Ha' en dejlig dag!
   - Camilla

   Slet
 3. Ser virkelig lækkert ud. Kan man godt bruge det til en lagkage jeg vil overtræk med fondant ?
  Mvh Nicoline

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nicoline :)

   Nej det kan du ikke. Man kan ikke trække fondant over en creme af fløde, fondanten vil simpelthen smelte :) Men hvis du søger på mousse herinde er der et par stykker, du kan bruge :) Og så smører du kagen op med en smørcreme inden du overtrækker den med fondant :) Ja du kan da også godt lave lagkage som i den her opskrift - og så bare et lag hvad hver af de to cremer, men det er vigtigt at du smører din kage op med smørcreme :)

   Opskrifter på smørcreme og fondant:
   http://godmadogsodesager.blogspot.dk/search/label/Diverse%20opskrifter%20til%20kage

   Mousser:
   http://godmadogsodesager.blogspot.dk/search/label/Mousser

   Slet

Kom gerne med dine tanker om opskriften..