Til Bolognesen synes jeg, vi skulle have nogle hvidløgsbrød - det er jo oktober måned; altså måneden for Allehelgensaften. Ifølge folketroen er det den aften, hvor hekse, genfærd og mørkets magter er løs for at vanære og håne de helgener, der festligholdes på Allehelgensdag. Og vi ved jo alle, at der derfor er massere af vampyrer på spil i denne måned, og så er det jo ikke helt dumt at komme dem i forekøbet med en omgang hvidløg vel? (Nå ja, og så elsker jeg også bare hvidløg -
Ingredienser (4 stk.):
4 skiver brød (jeg brugte franskbrød)
2-3 spsk. smør
3 fed hvidløg
Salt&peber
Fremgangsmåde:
- Kom smørret i en skål, pres hvidløget deri, og bland det godt sammen - krydr med salt og peber.
- Skær fire gode skiver af dit brød, og smør dem med et godt lag hvidløgssmør. Skulle det være tilfældet, at brødet er meget frisk og blødt, kan man lige riste det i ovnen i et par minutter.
- Rist hvidløgsbrødene i ovnen til de er gyldne og sprøde. Det kan være en god idé at bruge grillprogrammet mod slutningen af bagningen.
- Serveres straks.
Tips til variationer:
- Disse brød er også rigtig gode, hvis man blander en smule revet ost i hvidløgssmørret.
- Tilsæt en smule friskhakket persille
- Tilsæt en smule tørret basilikum (det elsker jeg - men jeg var løbet tør for basilikum i denne opgang)
Ha' en dejlig aften!
- Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..