torsdag den 11. august 2016

Minestronesuppe

Herhjemme skranter vi lidt, vi er begge to hamrende trætte og har ondt i hele kadaveret - alle led og muskler. Nysen og øjne der løber i vand. Derfor har aftensmaden budt på en god varm suppe med masser af grøntsager - i håbet om, at hvad der end forsøger at trænge sig på af dårligdom, smutter hurtigt igen :-)


Minestronesuppe er super let at lave, og så smager det fantastisk! Suppen er også en super måde at få brugt evt. trætte grøntsager, der ligger i køleskabets grøntskuffe, for grøntsagerne kan varieres i det uendelige.


Ingredienser (2-3 pers.)
1 pk. skiveskåren bacon
1 lille løg
1 stor dåse tomatpuré
400 g. mosede tomater *
1 liter hønsefond **
2 fed hvidløg
2 laurbærblade
100 g. kartofler
100 g. gulerod
100 g. spidskål
100 g. porrer
100 g. pasta
1 rød peberfrugt
Friskkværnet salt og peber

Topping:
Friskhøvlet parmesan
Basilikum

* "Mosede tomater" kommer i glas fra Urthekram og smager vandvigt godt sammenlignet med almindelige hakkede tomater på dåse, men du kan selvfølgelig snildt bruge de hakkede, om du har lyst.

** Har du ikke hjemmelavet hønsefond i fryseren - eller et kyllingeskrog du liiiige kan koge det af, (ja, hvor tit har man lige dét?!) så kan du bruge en god købt fond, eller en liter vand og 2 bouillonterninger.

Fremgangsmåde:

  1. Skær baconen i tynde strimler og steg dem sprøde i lidt olie i en gryde.
  2. Pil løg og hvidløg og skær det i tern, og steg dem sammen med baconen til de er blevet klare.
  3. Kom tomatpurén, de mosede tomater og hønsefonden i gryden og tilsæt de to laurbærblade. Smag til med friskkværnet salt og peber.
  4. Skræl kartoflerne og gulerødderne og skær dem i mundrette bidder. Kom dem i suppen og lad det hele koge godt i 5 minutter.
  5. Imens klargøres de resterende grøntsager. Spidskål snittes i fine strimler. Porrerne renses grundigt og skæres i skiver/ringe, og peberfrugten skæres i små tern.
  6. Kom grøntsagerne i suppen sammen med pastaen og lad det hele koge i ca. 10-12 minutter til pastaen er mør. 
  7. Kom suppen i en skål og pynt med friskhøvlet parmesan og basilikum.

Ha' en dejlig dag.
Camilla

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..