søndag den 9. februar 2014

Hakkebøffer m. kryddersmør, rosenkål m. bacon og ovnbagte rodfrugter

Jeg har været smadder syg den sidste uges tid med kvalme og maveonde, og kosten har derfor bud på masser af drikkeyoghurt, som syntes at være det eneste, min mave lige kunne kapere uden at lave for mange problemer :) Men, nu er jeg så småt ovenpå igen, og derfor skal i selvfølgelig have et indblik i hvad min tallerken har budt på i aften :) Hakkebøffer m. kryddersmør, ovnbagte rodfrugter samt rosenkål stegt med bacon - simpelt, men utrolig lækkert :D (Kryddersmøret var i øvrigt så fyldt af hvidløg, at jeg dårligt kan mærke tungen :P - okay, det er måske en overdrivelse, men you get the picture) :D

Hakkebøffer m. kryddersmør, rosenkål m. bacon og ovnbagte rodfrugter 
Ingredienser (2 pers.):
400 g. hakket oksekød
400 g. rodfrugter
200 g. rosenkål (renset vægt)
1/2 pk. bacon i tern

Kryddersmør:
100 g. smør
4 fed hvidløg
En dusk persille
evt. tørret purløg
Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Rodfrugter: Rodfrugterne skrælles og skæres i mundrette stykker. Vendes i olivenolie og krydres med salt og peber. Kom rodfrugterne på en bradepande og bag dem i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter (efter størrelse).
  2. Rosenkål: Skær stokken af rosenkålen og fjern de yderste blade. Del dem på midten og skyld dem grundigt. 
  3. Steg bacon sprødt på en pande og sæt baconen til side. Steg de skyllede rosenkål på panden til de er blevet lysebrune - de må gerne stadig have lidt bid. Bland de stegte rosenkål sammen med baconen.
  4. Kryddersmør: Mos smørret blødt, bland det godt med presset hvidløg, hakket persille, tørret purløg, salt og peber.
  5. Bøffer: Form kødet til bøffer og steg dem på panden til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber.
  6. Anret rodfrugterne, rosenkål m. bacon og hakkebøfferne på en tallerken. Kom en klat kryddersmør på bøfferne og servér straks. Velbekomme :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kom gerne med dine tanker om opskriften..