Manden er svært glad for tærte :) Og jeg er faktisk også gået hen og blevet fan. Det er super nemt at lave - og herhjemme rækker en tærte til to dage - så bliver det ikke nemmere i en travl hverdag :)
Ideen til den her tærte fik jeg en eftermiddag, da jeg så "Jamies mad på 30 minutter" - og det var jo selvklart, at den måtte på menuen herhjemme. Jeg har ændret lidt i opskriften; tilføjet noget mere cheddarost, bacon og porrer. Og nøj hvor er den god.
5 æg
100 g. pinjekerner
1 pk. bacon i skiver
1-2 porre
400 g. babyspinat
300 g. Fetaost
200 g. Cheddarost
240 g. filodej
Cayennepeber
Paprika
Paprika
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Tærtefyld: Slå æggene ud i en stor skål med plads til alle ingredienserne til tærtefyldet og pisk dem godt sammen.
- Rist pinjekernerne på en tør pande til de har fået en lækker gylden farve. Hæld de ristede pinjekerner i skålen med æg.
- Skær baconskiverne i mundrette bidder og steg dem sprøde på en varm pande og kom dem i skålen til æggemassen.
- Rens og skyl porren grundigt. Skær den igennem på langs og snit den fint. Steg porrerstykkerne på panden i et par minutter og kom dem i skålen til de øvrige ingredienser.
- Skyld spinaten grundigt og kom det på en varm pande. Vend det godt rundt til det er faldet helt sammen. Kom spinaten op i skålen til de øvrige ingredienser.
- Fetaosten smuldres og cheddarosten rives på den grove side af et rivejern. Osten kommes i skålen til de øvrige ingredienser og blandes godt.
- Tærtebund: Gør et stykke bagepapir vådt så det bliver blødt og medgørligt (pres vandet ud af det). Læg bagepapiret på bordet og smør det med lidt olivenolie.
- Læg et stykke filodej på bagepapiret (Er det små firkanter i stedet for et stort, som jeg har brug - skal du lægge fire stykke filodej i en rektangel på bagepapiret, så enderne overlapper hinanden en smule).
- Smør filodejen med olivenolie og drys med cayennepeber og paprika. Gentag processen så filodejen ligger i lag med cayennepeber i mellem lagene, til du ikke har mere filodej tilbage.
- Flyt forsigtigt bagepapiret med filodej over på en varm pande (den skal kunne kommes i ovnen). Kom tærtefyldet i og fold det overskydende filodej ind over midten så det dækker fyldet. Fjern det bagepapir der stikker for meget op.
- Sæt panden på kogeblusset ved medium varme og lad den stå et par minutter - det får bunden til at blive dejlig sprød. Kom panden i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter, eller til den er gylden og sprød.
- Tag tærten ud af ovnen og lad den hvile 5 minutter.
- Server tærten lun med en god grøn salat til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..