Sommeren er over Danmark og jeg er (så godt som muligt) ved at være frisk! Min far siger altid, at helt rask bliver jeg jo aldrig - ja han er vittig er han - og måske har han ret :) .. I hvertfald er der kun en snert af lidt slim tilbage i hals og lunger som følge af allergien :) ..
Kæresten og jeg besluttede os, at gå ned i gården og grille i dag - i aller bedste hygge-stil! :) .. Pølser må jo aldrig glemmes, når der grilles, så dem fik vi en af hver, og ellers stod den på Grill-spyd m. kylling og hjemmelavet marinade og denne lækre sommersalat :) .. Jeg laver et andet indlæg med de der grill-spyd med tilhørende marinade - ellers bliver det her jo tosse-langt! :) ..
Ingredienser til Sommersalat
1 bk. Babysalat
1/4 Vandmelon
1-2 Appelsin(er)
5-6 jordbær
Citronolie (kan udelades)
Evt. nødder
(Salaten kan fyldes med alt muligt - vindruer, mango, rosiner, nødder m.v.)
Fremgangsmåde:
- Skyld babysalaten og skær vandmelonen og jordbær ud i passende stykker.
- Skær hver ende af appelsinen og skræl siderne, så du lige nøjagtig skærer alt det hvide af.
- Derefter skæres ned langs hver af lamellerne i appelsinen, så du får nogle fine delikatebåde/fileter. Brug de hele fileter eller skær dem over et par gange, for mere mundrette stykker.
- Bland frugt og babysalat og vend det hele sammen med en god citronolie inden servering.
Tip: Hvis du vil undgå at komme hjem med en umoden vandmelon, så ligger hemmeligheden i at banke. Når du banker på vandmelonen (og andre meloner for den sags skyld - jaja, ikke damernes selvfølgelig :P), skal den give en rungende hul lyd - så ved du, at den er spiseklar!
Så giv melonen en på skallen og duft til appelsinerne (hvis ikke de dufter af noget, smager de sjældent af noget) - Så er du godt på vej :)
Appelsinen er skrællet |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..