Kartoffelsalat bliver ofte forbundet med den der kedelige omgang miks-maks med slatne kartofler og massere af E-numre, som man kan købe i butikkerne. MEN sådan behøver det ikke at være! Kartoffelsalat er nemt og ligetil at lave selv - mere af det! :) .. Dressingen til denne salat, er i øvrigt den samme, som jeg bruger i min Kartoffel-broccolisalat (som også er VIRKELIG lækker) :P ..
Kartoffelsalat er desuden sådan en ret, som man kan komme alle mulige forskellige ting i, men her får i min grundopskrift.'
Ingredienser:
1 kg. nye kartofler
1 bundt radiser
3-4 forårsløg
1 bundt purløg
4 spsk. mayonnaise
2,5 dl cremefraishe (eller græsk yoghurt)
Et skvæt balsamico
Et skvæt sødemiddel
Salt&peber
Fremgangsmåde:
- Kartoflerne: Skrub eller pil kartoflerne og kom dem i letsaltet vand.
- Bring kartoflerne i kog, skru ned indtil kartoflerne koger let og lad dem koge i ca. 10 min. eller til de er møre.
- Hæld vandet fra kartoflerne, skær dem i ikke alt for små stykker og stil dem i fryseren eller køleskabet mens du tilbereder dressinge
- Dressing: Skær radiserne i tynde skiver og læg dem i iskoldt vand.
- Hak forårsløg og purløg.
- Bland mayo, cremefraiche, og eddike og smag til med sukker, salt og peber – dressingen må gerne være lidt sød i smagen
- Vend forsigtigt kartoflerne, radiser, forårsløg og purløg i dressingen og stil retten på køl indtil servering.
Dejlige danske radiser. |
Radiserne er snittet i tynde skiver. |
Cremefraishe, mayo, balsámico, sødemiddel og Salt&peber er klar til at blive blandet til en lækker dressing. |
Grøntsagerne blandes i dressingen. |
Den færdige kartoffelsalat. |
Ha' en dejlig dag!
- Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..