Opskriften på denne helt vidunderlige pesto får i her:
Ingredienser:
1. stor bt. Basilikum,
1/2 bt. persille,
100 gram pinjekerner,
5 fed hvidløg
100 gram permasam ost (den grønne lidt trekantagtig fra Netto som ikke er revet er bedst)
Ca 1/2 liter Oliven olie (Den må gerne blive lidt som grød.)
Salt og peber.
Fremgangsmåde:
- Camilla
Alle ingredienserne kommes i en blender. Tilsæt dog ikke al olien - efterlad 1/4 tilbage i flasken, så kan man altid supplere op. Den må nemlig gerne blive lidt ligesom grød :) |
Når alle ingredienserne er kommet i blenderen, blendes massen og smages til med salt&peber. |
Her ses den færdige Pesto - (Jaja, undskyld for det slørede billede!) :P |
- Camilla
Ser lækkert ud men mener du seriøst ½ liter olie ?? :)
SvarSletDen er sørme også lækker! :) .. Og ja - det er ramme alvor - omkring 1/2 liter olie :) .. Der bliver en stor portion - skal det lige siges :) ..
SvarSletMan kan sagtens reducere mængden af olie, hvis man hellere vil have den noget tykkere :) .. Jeg plejer at anbefale, at man kommer lidt i ad gangen indtil den har den ønskede konsistens :) ..
Pestoen bliver tykkere og tykkere jo længere tid den står i køleskabet - og derfor plejer jeg, at bruge den mængde olie :) ..
Hej hej fra
Camilla
den nupper jeg:-)
SvarSletOg du skal være så hjertelig velkommen Trine! :) Håber, at den smagte :)
SletHvor længe kan det holde sig? :-)
SvarSletHej Pernille :)
SletBum bum... jeg ved det faktisk ikke. Jeg har foreløbigt haft en stående i køleskabet et godt stykke tid - den fejler intet :) Hvis du husker at skolde glasset/bøtten inden du kommer pesto'en i, og kun bruger en ren ske til at øse op med, så skulle de altså gerne kunne holde sig i et godt stykke tid.
Dejligt forår til dig! :)
- Camilla