Minestronesuppe er super let at lave, og så smager det fantastisk! Suppen er også en super måde at få brugt evt. trætte grøntsager, der ligger i køleskabets grøntskuffe, for grøntsagerne kan varieres i det uendelige.
Ingredienser (2-3 pers.)
1 pk. skiveskåren bacon
1 lille løg
1 stor dåse tomatpuré
400 g. mosede tomater *
1 liter hønsefond **
2 fed hvidløg
2 laurbærblade
100 g. kartofler
100 g. gulerod
100 g. spidskål
100 g. porrer
100 g. pasta
1 rød peberfrugt
Friskkværnet salt og peber
Topping:
Friskhøvlet parmesan
Basilikum
* "Mosede tomater" kommer i glas fra Urthekram og smager vandvigt godt sammenlignet med almindelige hakkede tomater på dåse, men du kan selvfølgelig snildt bruge de hakkede, om du har lyst.
** Har du ikke hjemmelavet hønsefond i fryseren - eller et kyllingeskrog du liiiige kan koge det af, (ja, hvor tit har man lige dét?!) så kan du bruge en god købt fond, eller en liter vand og 2 bouillonterninger.
Fremgangsmåde:
- Skær baconen i tynde strimler og steg dem sprøde i lidt olie i en gryde.
- Pil løg og hvidløg og skær det i tern, og steg dem sammen med baconen til de er blevet klare.
- Kom tomatpurén, de mosede tomater og hønsefonden i gryden og tilsæt de to laurbærblade. Smag til med friskkværnet salt og peber.
- Skræl kartoflerne og gulerødderne og skær dem i mundrette bidder. Kom dem i suppen og lad det hele koge godt i 5 minutter.
- Imens klargøres de resterende grøntsager. Spidskål snittes i fine strimler. Porrerne renses grundigt og skæres i skiver/ringe, og peberfrugten skæres i små tern.
- Kom grøntsagerne i suppen sammen med pastaen og lad det hele koge i ca. 10-12 minutter til pastaen er mør.
- Kom suppen i en skål og pynt med friskhøvlet parmesan og basilikum.
Ha' en dejlig dag.
Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..