Der er helt sikker andre end mig - der har fået alt alt alt for meget Spaghetti med kødsovs som barn. Jeg voksede op med en lille søster, som gerne ville have spaghetti med kødsovs 8 gange om ugen, hvis det var muligt, og hendes fortrukne spise, når vi var i udlandet var da også en omgang "børnemenu" - som stort set altid bestod af spaghetti bolognese :) .. Men! Behøver spaghetti være en kedelig spise? Nej det gør det ikke! Og det behøver heller ikke være noget der bliver bikset sammen på 4 1/2 minut, som smager af ingenting - eller i hvert fald smager mest af den mængde ketchup, som der altid kommes i :) .. Den her Spaghetti Bolognese er et opgør med den gængse Dolmio sauce! :) - Nu skal dette ikke forstås, som om jeg ikke kunne fordrage den spaghetti med kødsovs, som min far lavede da jeg var lille - jeg elskede (og elsker) hans mad, og bestemt også hans spaghetti - nogle gange, kan man bare godt have fået tingene en gang for meget :) ..
Opskriften på Spaghetti Bolognese findes i utallige afskygninger rundt om på nettet - nogle mere autentiske end andre, og min inspiration kommer herfra, med et par ændringer. Kødsovsens Rolls Royce:
Spaghetti Bolognese - så englende synger :) |
Ingredienser:
500 g. hakket oksekød2-3 mellemstore gulerødder
2 store løg
1 dåse hakket tomat
1 stor dåse tomatpuré
3-5 dl. rødvin
2,5 dl. mælk
Timian (ca. 1 spsk.)
3 spsk. rød balsamico
3 spsk. brun farin (eller andet sukker)
4 fed hvidløg
Salt&peber
Fremgangsmåde:
- Kødet brunes i en gryde - Man kan ikke brune kødet, når der stadig er vand i gryden, og derfor er det vigtigt, at vandet får lov at fordampe, hvorefter man bruner kødet godt og grundigt. Jo brunere kød, jo bedre Bolognese.
- Imens kødet bruner i gryden hakkes løg og gulerødderne fint. Det gøres enten med en skarp kniv og håndkraft - eller i en foodprocessor, hvis du er den heldige ejer af sådan en :)
- Når kødet er tilpas brunet kommes løg og gulerødder ved kødet, og det hele steger til løgene er blevet bløde og klare.
- De resterende ingredienser kommes i gryden og indholdet bringes i kog.
- Lad bolognesen simre uden låg ved svag varme indtil det er kogt helt ind til en tyk sovs - uden for meget væske. Når du kan holde bunden fri for sovs ved at skrabe kødet til siden, så er bolognesen færdig. Det skal simre i laaaaaang tid - ikke under 2 timer, og bedst er det, hvis den får lov at simre i 3 timer eller mere.
- Serveres med Spaghetti eller pasta og lidt friskrevet parmesanost.
- Bon appetit :)
Løg og gulerødder hakkes fint |
Kødet brunes i gryden - det er vigtigt at vandet får lov at fordampe - det tager lidt tid, men det er det hele værd. |
Grøntsagerne kommes ved kødet. |
Resten af grøntsagerne tilsættes og Bolognesen får lov at simre et par timer uden låg ved svag varme. |
Når du kan holde bunden fri for sovs ved at skrabe kødet til siden, så er bolognesen færdig. |
Den færdige Bolognese :) |
Ha' en dejlig dag!
- Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..