Faktisk havde de bestilt pizza med kødsauce, men jeg er ikke til kød i så store mængder, så jeg ville gerne have en der var lidt 'lettere' - det resulterede i en pizza margherita :)
Ingredienser til pizzadej (2 pizzaer):
500 g. hvedemel '00'
25 g. gær
3 dl. lunkent vand
1 spsk. salt
2 tsk. olie
Fyld til pizza margherita:
Tomatsauce
Frisk mozzeralla
Pepperoni
Skiveskåret skinke
1 håndfuld basilikumblade
Fremgangsmåde:
- Gæren smuldres og røres ud i vandet.
- Salt, olie og mel kommes ved og dejen æltes med fingrene til en glat ensartet 'bolle'.
- Dejen deles i 2 lige store kugler, som kommes på hver deres stykke bagepapir, hvor de hæver til dobbelt størrelse (ca. 30 minutter).
- Når dejen er hævet tilpas rulles den ud til to store runde pizzaer.
- Pizzabundene pensles med olie og bages i ovnen ved 275 grader til de er sprøde (må ikke få farve - den kommer, når fyldet kommes på).
- Når bundene er sprøde tages de ud af ovnen og tomatsaucen smøres på i et jævnt lag.
- Mozzerallaosten skæres i skiver og kommes på pizzaen sammen med pepperonien og den skiveskårne skinke.
- Den friske basilikum drysses over pizzaen sammen med en smule oregano og pizzaen bages i ovnen ved 275 grader til den er gylden (ca. 10-15 min.)
Mozzarellaen er skåret i skiver og basilikumsbladene er skyllet. |
Pizzabunden er bag sprød i ovnen, tomatsaucen er smurt på og mozzarella, pepperoni, skiveskåret skinke, basilikum og oregano er kommet på. |
Pizzaen er klar til at blive bagt i ovnen ved 275 grader til den er gylden (ca. 10-15 minutter). |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..