Jeg kommer desuden æblestykker i min karrysauce fordi det giver en lækker sødme til saucen, og fordi æble og svinekød som sagt før, er et "match made in heaven" :)
Ingredienser (4 pers.):
Karrysauce:
2 spsk. olivenolie
1 løg
2 æbler
2 spsk. karry
1 spsk. paprika
2 spsk. olivenolie
1 løg
2 æbler
2 spsk. karry
1 spsk. paprika
8-10 dl. mælk
1 grøntsagsbouillonterning
Salt og peber
1 grøntsagsbouillonterning
Salt og peber
Meljævning:
3 spsk mel
6 spsk vand
Kødboller:
1 pk. medisterpølse
Grøntsager:400 g. gulerod
200 g. ærter
0,5 blomkål i små buketter
Tilbehør:
Kogte ris
Fintsnittet forårsløg
Fremgangsmåde:
Kogte ris
Fintsnittet forårsløg
Fremgangsmåde:
- Karrysauce: Varm olivenolien op i en sautepande eller stor gryde.
- Pil og hak løget fint. Skræl æblet og skær det i små tern. Svits løget og æblet i den varme olie i et par minutter.
- Tilsæt karry og paprika og rist det godt af i ca. 1 minut.
- Tilsæt mælken og bouillonterning og rør godt rundt i saucen. Smag til med salt og peber.
- Meljævning: Bland mel og vand og ryst/rør det godt sammen, så der ikke er nogle klumper.
- Bring saucen i kog og hæld jævningen i lidt ad gangen mens du rører rundt.
- Kødboller: Tryk farsen ud af pølseskindet, og form det til kødboller i en passende størrelse. Jeg laver forholdsvist store kødboller og får som oftest 12-15 stykker.
- Kom kødbollerne direkte i saucen, og lad dem koge under låg til de er faste og gennemtilberedte. Rør forsigtigt rundt i saucen et par gange mens kødbollerne koger.
- Grøntsager: Skræl gulerødderne og snit dem i mundrette bidder. Rens blomkålen og del i mindre buketter. Kom gulerødder, blomkål og ærter i panden/gryden med karrysauce og kødboller og kog i 5-10 minutter til grøntsagerne er møre.
- Serveres m. kogte ris, fintsnittet forårsløg.
- Velbekomme.
Ha' en dejlig dag.
Camilla
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom gerne med dine tanker om opskriften..